Bursa'nın yeni cazibe merkezi burası olacak

İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, bölgede başlattığı kamulaştırmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

BURSA, 21 Mart 2017 Salı, 10:49
Bursa'nın yeni cazibe merkezi burası olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İzmir-Bursa karayolunun Kültürpark kısmında yer alan keresteciler bölgesinde sağlık ve kültür turizminin geliştirilmesine yönelik yapılan kamulaştırma çalışmalarını yerinde inceledi. Yaptığı konuşmada Bursa'nın turizm hedeflerine değinen Başkan Altepe, bu alanda yürütülen en önemli faaliyetlerden birinin de kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu kaydetti. İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da bulunduğu yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanın sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirlendiğini ve kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını hatırlatan Başkan Altepe, temizleme çalışmalarının ardından uygulanacak modern yapılarla bölgenin tam bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından turizmde hedef bölge olarak belirlenen alanın şehrin tam kalbinde bulunduğunu ve sahip olduğu yer altı kaynaklarıyla sağlık turizmi açısından hayati derecede önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Altepe, bu nedenle Sıcaksu'da başlatılan kamulaştırma çalışmalarının 4'te 3 oranında tamamlandığını, keresteciler bölgesinde de yüzde 30'luk orana ulaştıklarını kaydetti. Sıcaksu'da yavaş yavaş ihale aşamasına geldiklerini ifade eden Başkan Altepe, keresteciler bölgesinde ise kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini anlattı.

"Modern binalar oluşturulacak"
Başkan Altepe, konuşmasında keresteciler bölgesinde sürdürülen kamulaştırmaların detay bilgilerini de verdi. Sıcaksu ile Kültürpark arasında kalan 10 bin 500 metrekarelik alanın şehrin merkezinde adeta çürük bir diş gibi kaldığını söyleyen Başkan Altepe, "Bölgedeki kamulaştırma çalışmalarımız inşallah önümüzdeki günlerde tamamlanmış olacak. Bir yandan tabakhaneler diğer yandan Kültürpark bölgesi ve çevresinde gerçekleştirilen yatırımlarla birlikte burası 1 milyon metrekarelik cazibe merkezimizin önemli bir noktası olacak. Kötü binalar ortadan kaldırılarak, yerlerine Bursa turizmine katkı sağlayacak modern yapılar oluşturulacak" diye konuştu.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...