Bursa'nın tarihi camisi ibadete hazır

Yaklaşık iki yıl önce İznik ilçesine bağlı Müşküle köyüne çok amaçlı bir salon kazandıran Büyükşehir Belediyesi, şimdi de tarihi camiyi yeniden inşa edip ibadete açtı.

BURSA, 28 Temmuz 2017 Cuma, 15:59
Bursa'nın tarihi camisi ibadete hazır

Büyükşehir Belediyesi, Müşküle köyüne bir eser daha kazandırdı. Yaklaşık iki yıl önce bölgeye çok amaçlı bir salon kazandıran Büyükşehir Belediyesi, tarihi camiyi de ayağa kaldırıldı. Eski caminin yerine yeniden aslına uygun olarak yapılan caminin en alt katında Kur'an-ı kerim kursu, imam odası, şadırvan ve tuvaletler ile çok amaçlı salon bulunuyor. Cami haricinde çevre düzenlemesi de yapıldı. Anıt ağacın etrafı yeniden düzenlenirken, ahşap şadırvan yapıldı ve cami çevresi trotuarla çevrildi. Üç kubbesi bulunan cami, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve mahallelinin katıldığı törenle ibadete açıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her Cuma günü güzel açılışlar yapmaya gayret ettiklerini, bugün de İznik'te Müşküle'deki camiyi ibadete açtıklarını söyledi. Müşküle'ye ilk geldikleri zaman istenen ilk hizmetin cami olduğunu hatırlatan Recep Altepe, "Cami harabe halindeydi. Hemen programa aldık. Projesini tamamladık, imalata başladık ve kısa süre içinde tamamladık, bugün açıyoruz. Yaklaşık 800 bin TL'ye mal olan güzel bir eser oldu. Ahşap şadırvanı, müştemilatı ve çevre düzenlemesiyle Müşküle'ye değer kattı. Mahallemize hayırlı olsun" dedi.
Belediye Başkanı Osman Sargın da, bütünşehir uygulamasıyla artık illerin, ilçelerin ve mahallelerin de güçlendiğini vurguladı. Her mahalleye hizmetlerin süratle geldiğini ifade eden Sargın, "Türkiye'de 10-15 yıl evvel böyle eserler devlet eliyle yapılınca büyük sansasyon olurdu, büyük reklamlar yapılırdı. Allah'a şükürler olsun artık devlet daha büyük işleri gerçekleştiriyor. Yerel yönetimler güçlendikçe de bu tür hizmetler, böyle muazzam eserler en kısa sürede hizmete sunuluyor" dedi.

BURSA
Gökdere Çarşısı yeni yüzüyle hizmete girdi
Yıldırım Belediyesi, kullanım ömrünü tamamlayan ve ihtiyaçlara cevap veremez durumdaki Gökdere Ça...
EKONOMİ
Motorine zam geliyor!
Brent petrolün fiyatı 87 dolara çıkarken,bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 1,30 TL ...
SPOR
Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşananlar Avrupa basınında
Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan sa...
DÜNYA
Gazze'de can kaybı 31 bin 645'e yükseldi
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin say...
BURSA
Bursa'da muhtarlık binasına saldırı
Bursa'nın İnegöl ilçesi Süleymaniye Mahallesi muhtarlık binasına, kimliği belirsiz kişi ya da kiş...
BURSA
Bursa'ya Osmangazi'den yeni nefes alanı
Osmangazi Belediyesi, depreme karşı dayanıklı konutları, geniş cadde ve kaldırımları, zemin+5 kat...