Bursa'dan çıktı 15 ülkeyi motosikletle gezdi!

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaşayan diş hekimi Maruf Bilgin, çocukluk hayalini 40 yıl sonra gerçeği dönüştürdü. Bilgin, bu zamana kadar motosikletiyle 15 ülkeyi gezdi.

BURSA, 21 Mart 2017 Salı, 10:08
Bursa'dan çıktı 15 ülkeyi motosikletle gezdi!

Evli ve iki çocuk babası olan Maruf Bilgin, motosikleti ile bu zamana kadar 15 ülkede 78 şehri gezdi. Sadece yurtdışında 40 bin kilometre yol yaptı. En büyük tutkusu olan motosiklet ile gezme ve yeni yerleri keşfetme tutkusunu 40 yıl sonra gerçeğe dönüştüren diş hekimi Maruf Bilgin, tutkularından iş hayatının yoğnun temposundan dolayı vazgeçenlere ise, "Hayatınızı yaşamak, tutkularınıza sahip çıkmak lüks değil ihtiyaçtır. Ertelemeyin" tavsiyesinde bulundu.
"Ben hayatta zengin olamayacağımı 40 yaşında anladım. Ve bu uğurda yapmak istediklerime vakit ayıramadığımı fark edip vazgeçtiğim tutkularıma yöneldim. İlginç bir şekilde kendime bir hobi, tutku arayışına girdim. Öyle ki bu iş temposu bana hayallerimi de unutturmuştu. Ama çok geçmeden çocukluk sevdam motosikletle tekrar buluştum" diyen Bilgin, 40 yaşından sonra hayallerine ve mutluluğa ulaştığını sözlerine ekledi.
Motosikletlerin ayrı bir dünyası olduğunun altını çizen Bilgin, "Motorda yalnız kalmayı seviyorum. Sadece yol, müzik ve rüzgar. Sohbet imkanı isteseniz de olmadığı için kendinizi daima bulunduğunuz çevreye veriyorsunuz. Bu hız tutkusu asla değil. Aksine orta hızda yol alıp anın tadını daha fazla çıkartıyorum" şeklinde konuştu.
Her yıl farklı bir rota üzerinden Avrupa'yı gezen Maruf Bilgin, aylar öncesinde seyahat edeceği ülkeleri araştırıyor. Randevuları ayarladıktan sonra muayenehanesini 15-20 gün kapatıp motoruyla ülke turuna çıkan Bilgin, diş hekimliğinin yanı sıra Karacabey Belediyesi'nde meclis üyeliği yapıyor.
Ailesinin de zamanla desteğini aldığını belirten Bilgin, "Eşim ilk başlarda, 'Sen bu tutkunla uzun yaşamazsın. Bari çocukların yanında ben kalayım. Bir şey olursa onlara ben bakarım' diyordu. Ama zamanla o da bana eşlik etmeye başladı. En az benim kadar o da bu işi yapmaktan keyif alıyor" dedi.

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...