Bursa'daki ibadethanelere büyük destek

Kentsel dönüşüm hamlesi ile ilçenin çehresini değiştirerek yaşam standartlarını üst düzeye çıkaracak modern Yıldırım'ın inşa süreci vatandaşların buluşma noktası ibadethanelere de yansıyor.

BURSA, 10 Mart 2017 Cuma, 16:42
Bursa'daki ibadethanelere büyük destek

Yıldırım Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu ibadethanelere de destek olmayı sürdürüyor. Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mehmet Akif Ersoy Cami Dernek Binası ve çevre düzenlemesi Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra AK Parti Yıldırım İlçe Başkan Vekili Cevdet Uzak, Yıldırım Müftü Vekili Fahri Tonoğlu, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyeleri, 152 Evler Mahalle Muhtarı Recep Duran, Mehmet Akif Ersoy Cami Dernek Başkanı İbrahim Kararan, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile hizmete girdi. 160 metrekare kullanım alanı bulunan dernek binasında bay ve bayan abdesthaneler, çay ocağı ve okuma salonu yer alıyor. Çevre düzenlemesi kapsamında cami bahçesini ikiye ayıran eski yapı da yıkılarak vatandaşlara nefes alacakları bir bahçe kazandırıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışta eski ve elverişsiz dernek binasının yerine modern bir tesis kazandırmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Mahalle sakinlerinin buluşma noktası olan camimiz için yeni bir düzenleme yaptık. Hem bahçe alanı genişlerken hem de modern bir dernek binası da hizmete girdi. Camimizin dernek binası ve çevre düzenlemesi mahalle sakinlerimize ve cami cemaatimize hayırlı olsun" dedi.

MAHALLE KÜLTÜRÜ VURGUSU

Yıldırım'ın medeniyetin en önemli miraslarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, "Yıldırım çok değerli bir miras, o mirası geleceğe taşıma adına çok önemli işler yapıyoruz. Şehrin yarısına yakımın imar düzeni değişiyor. Amacımız daha güzel alanlar ve mekanlara sahip olmak. Bizden sonraki nesillere aktarılacak yapıları kalıcı eserler olarak teslim etmeyi amaçlıyoruz. Şehrin dönüşümünde en önemli kavram mahalle kültürü. Yeni Yıldırım'ı mahalle kültürü üzerine inşa ediyoruz. Mahalle şehrin küçük ölçekli halidir. Yalnızca mekanları düzenleyerek geleceği güçlü inşa edemeyiz. Bunun için mahalle kültürü,  toplumsal ve sosyal dayanışma için çok önemli.

73 CAMİ DEĞER KAZANDI

Mahallelerde toplumun buluşma noktaları olan camiler ve okullara destek olmayı ilke edindiklerini dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Mahallelerde okullar ve ibadethanelerimiz önemli yer tutuyor. Camiler toplumun sosyal dayanışma ve buluşma noktalarıdır. Bu bağlamda cami sadece ibadet alanı değildir. Cami meydanları şehircilik anlayışında mahallelerde merkez konumda olan buluşma noktalarıdır. Göreve geldiğimiz günden itibaren 73 camide bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yaptık. Mahallelerin bir diğer olmazsa olmazı olan okullarımıza da eğitime yapılan yatırımın en kutsal yatırımlardan biri olduğu bilinciyle destek oluyoruz. İlçemizde eğitim hizmeti veren 156 okulumuzda da bakım onarım ve boya işlerini gerçekleştirdik. Yarınlarımıza yapılacak en önemli yatırım eğitimdir. Yerel yönetimlerin işleri yalnızca rutin hizmetleri yapmak değildir. Şehrin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunmak da toplumsal dayanışma adına önem taşıyor. Değerlerimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe daha güçlü olacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...
BURSA
Nefes Dağyenice Doğada misafirlerini bekliyor!
İnsanların tabiat ile buluşabilmesi için eşsiz imkanlar ve harika manzaralar sunan Nefes Dağyenic...