Bursa'da yılbaşıyla ilgili flaş kararlar!

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden olan Uludağ'da teleferiğin sefer saatleri yeniden düzenlendi. Yılbaşında Uludağ'a çıkmak isteyenler için gece 02:30' kadar teleferik çalışacak. Öte yandan Bursa'da yılbaşı akşamı 4 bin polis görev yapacak.

BURSA, 29 Aralık 2017 Cuma, 12:33
Bursa'da yılbaşıyla ilgili flaş kararlar!

176 kabin ile saatte bin 500 yolcu taşıma kapasiteli teleferik, 9 kilometre ile dünyanın en uzun teleferik hattı. Bursa Teleferik Müdürü Erdal Er, "Teleferiğin çalışma saatleri 25 Aralık Pazartesi gününden itibaren 08:00-20:00 olarak değiştirildi. Teleferik 31 Aralık Pazar günü saat 02:30'a kadar açık olacak. Çalışma saatlerimiz sabah 08:00 akşam 20:00 idi. Bütün misafirlerimizi Uludağ'a çıkarmayı hedeflediğimiz için yılbaşında çalışma saatlerimizi sabaha karşı 02:30'a kadar uzattık. Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık 6 bin kişi taşımıştık. Bu seneki hedefimiz 8 bin kişi" dedi.

4 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

Bursa Valisi İzzettin Küçük de, yılbaşı akşamı alınacak güvenlik tedbirleri ile alakalı açıklamalarda bulundu. 2017 senesini bitirdiklerini ifade eden Küçük, "Bir kaç gün sonra 2018 yılına giriyoruz. 2016 15 Temmuz'unun ardından 2017 yılı toparlandığımız, acılarımızı sardığımız ve üzerine hamle yaptığımız, performansımızı yükselttiğimiz bir yıl oldu. Özel ve kamu sektörünün yatırımlarının çok önemli ölçüde arttığı bir yıl oldu. 11 aylık ihracat rakamlarımız 13 milyarı geçti. Aralık rakamları geldiğinde göreceğiz. 14 milyarı devirip, 15 milyara gidiyoruz. İstihdamda da önemli bir artış oldu. Kapanan şirket sayısı 930 iken, açılan şirket sayısı 3 bin 700. Bütün bu rakamlar Bursa'nın hamle yılı, gelişme yılı, yükselme yılı olarak adlandırabiliriz. Pek çok projenin de yürüdüğü ve artık 2019'da bitme aşamasına gelecek. İzmir otobanı 2018 sonunda hizmete girecek. Ayrıca hızlı tren 2019 yılında hizmete girecek. Şu anda çalışmaları devam ediyor. Şehir hastanesi ve pek çok hastane 2018 ve 2019 yıllarında hizmete girecek. Bütün bunlar bizim geleceğe ümitle bakmamıza vesile olan işler. Ben Bursa halkının yeni yılını tebrik ediyorum. Sevdikleriyle, aileleriyle nice mutlu yıllar yaşamalarını diliyorum" dedi.

"BÜTÜN PERSONEL İZİNLERİ KALDIRILDI"
Yılbaşı akşamı alınacak tedbirlerle alakalı konuşan Küçük, şunları söyledi:
"Yılbaşı akşamı ve gündüzü ile ilgili olarak yarından itibaren çok güçlü şekilde sahada olacağız. Vatandaşlarımızın yılbaşını huzur içerisinde geçirmesi için bütün personelin izinleri kaldırıldı. Hepsi şehir merkezinde görev yapacak. Hastanelerimizde ve itfaiye personelimizde gerekli tedbirler alındı. Yılbaşı akşamı 4 bin civarında polis görev alacak. Kırsal alanda da jandarmamız görev yapacak."
Küçük, Uludağ'da da bugünden itibaren kontrol, arazi içerisinde güvenlik teşkilatı ile AFAD, UMKE ve JAK gibi güçlü arama kurtarma ekiplerinin görev yapacağını açıkladı.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...