Bursa'da yangın faciası! 8'i çocuk 9 Suriyeli yaşamını yitirdi

Bursa'da soba kaynaklı çıkan yangında 8'i çocuk 9 kişi öldü. Merkez Yıldırım ilçesinde yabancı uyruklu kişilerin kaldığı apartmanda sobadan kaynaklı yangın çıktı. Yangında 8'i çocuk 9 kişi öldü. Dumandan etkilenen baba ve 3 kişilik komşu aile ise hastaneye kaldırıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, yaşları 3 ile 10 arasında değişen çocuklar ve 30 yaşındaki annenin geçici koruma statüsündeki Suriyeli vatandaşlar olduğunu açıkladı.

BURSA, 09 Kasım 2022 Çarşamba, 02:09
Bursa'da yangın faciası!  8'i çocuk 9 Suriyeli yaşamını yitirdi

Alınan bilgiye göre, saat 23.52 sıralarında Uludağ'ın eteklerindeki Değirmenönü Mahallesi Şehitler Caddesi'nde 4 katlı binanın birinci katında yangın çıktı.

Hava sıcaklığının 7 derece olduğu mahallede sobadan kaynaklı yangına Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Mimar Sinan ve Kestel noktalarından ekipler müdahale etti.

İtfaiye ekipleri içeri girdiklerinde Suriye uyruklu 8'i çocuk 9 kişinin cansız bedenleriyle karşılaştı. Olay yerine 112 ambulans, kriminal ve asayiş ekipleri, AFAD ekipleri sevk edildi. 112 ekipleri de yangını söndürmek isterken zehirlenen baba ve üst kattaki 3 kişilik Suriyeli aileyi hastaneye kaldırdı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Emniyet Müdürü Tacettin Aslan da olay yerine geldi.

VALİ CANBOLAT: "ÜZÜCÜ BİR TABLO"

Vali Canbolat, ""Bugün acı bir olay yaşıyoruz. Arkadaki 4 katlı binanın dükkanların üstündeki ilk katında, zeminin üstündeki ilk katında 23.52 gibi itfaiyeye gelen ihbar sonucu yangın olduğu anlaşılıyor. İtfaiye ekiplerimiz hemen bölgeye intikal ediyor ve yangını söndürmeye çalışıyor. geldi. Ama maalesef ki yangın  söndürüldükten sonra içerideki tablo üzücü. Bizleri hakikaten üzdü. İçeride 9 tanesi ceset var. Bunların 8 tanesi çocuk, 1 tanesi anne. 8 çocuk da burada, içerideki aileye ait çocuklar. 2 tanesinin de yeğenleri olduğunu tespit ettik. Baba dışarıda. O da gelip yangına dışarıdan müdahale ederken dumandan etkileniyor. Daha sonra 112 ekiplerimiz onu hastaneye kaldırmış, Kestel Devlet Hastanesi'ne. Sağlık durumu iyi. Ama içerideki yangında maalesef, 9 tane Suriye kökenli insanımızı kaybettik. Ayrıca yine en üst katta oturan bir anne-baba ve çocuk olduğu, yine Suriye kökenli vatandaşımız da dumandan etkilenmiş. Onlar da 112 marifetiyle Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Genel sağlık durumları şu an iyi gözüküyor. Çocukların yaşları küçük. 3 ile 10 yaş arasında çocuklar. İtfaiyemizin ön tespitleri sobadan kaynaklı olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. Yaralı yok sadece dumandan etkilenenler var, genel sağlık durumları iyi. Savcılarımız bölgeye geliyor. Cesetlerle ilgili adli işlemler yapılmış olacak. Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Allah beterinden korusun."" açıklamasını yaptı. 

BAŞKAN ALİNUR AKTAŞ: "UYKU SAATİ, HAREKET DAHİ EDEMEMİŞLER"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise yaptğı açıklamada "Başımız sağ olsun. Bu akşam saat 00.30 civarında zuhur eden bir yangın. İlk kat işyeri. 4 katlı bir bina. Yangın 2'nci katta olmuş. Ve vefatlarda 2'nci katta. 9 kişinin bulunduğu bir aile. Baba o esnada dışarıda. Bir anne ve 8 çocuk. Ama çocuklardan 6 tanesi bu anneye ait. Diğer 2'si ise yeğen. Çocukların doğum tarihleri 2011 ile 2021. Yani 1 yaş ile 11 yaş arası. Çocukların bir hareketi falan da söz konusu değil. Bir çoğu yatalak pozisyonda. Muhtemelen, bunlar tabi hep tespitlerle ortaya çıkacak. Gaz sızıntısı ile beraber bir zehirlenme. Çünkü binaya baktığınız zaman büyük bir yangına maruz kalmış. İtfaiyeci arkadaşlarımız geldiklerinde 2'nci kat tamamen ateş almış. 3'üncü katta mahsur kalan 3 kişiyi arkadaşlar merdivenli araçla kurtarmışlar. Ama maalesef, çok küçük sabiler tabi. 1 yaş ile 11 yaş arasında 8 tane çocuk ve bir de 1991 doğumlu Amine isimli anne vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Çok büyük bir acı. Tarifi gerçekten mümkün değil. Şu an sayın Valimiz, emniyet müdürümüz, bütün yetkili arkadaşlarımız burada. Yangınla alakalı şu anda devam eden bir şey söz konusu değil. Büyük insan olsaydı belki kokuyu alırdı, kaçardı. Ama 1 yaş ile 11 yaş arası çocuklar, muhtemelen de uyku saati olduğu için hareket dahi edememişler." diye konuştu.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da görevli savcılarla birlikte olay yerinde inceleme yaptı. Kriminal ekipleri ve itfaiyenin çalışmasının ardından 9 cansız bedenin otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılması bekleniyor.

Yangında anne Amine El Cesim, (30) Ahmet El Cesim (10), Ali El Cesim (10) Muhammet El Cesim (3) Yasir El Cesim (2) Ahmet El Cesim (6) Garam El Cesim (8) Maram El Cesim (10) Ali El Cesim (10) hayatını kaybetti.

Çocukların 6'sının anne Amine El Cesim'e ikisinin ise kardeşine ait olduğu öğrenildi.

Öte yandan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın babanın ve komşuların ifadesine başvuracağı kaydedildi.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...