Bursa'da vizyon proje ilerliyor

 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın 16 vizyon projesi arasında yer alan bilgi evlerinin dördüncüsü Emek Mahallesi'nde hizmete girmek için gün sayıyor. 

EĞİTİM, 01 Kasım 2017 Çarşamba, 14:25
Bursa'da vizyon proje ilerliyor

Emek Adnan Menderes Mahallesi Okul Caddesi üzerinde inşa edilen Emek Bilgi Evi, toplam bin 37 metre kare alan üzerine inşa ediliyor. Çocukların araştırma yapma, soru sorma, merak etme, deneyimleme isteklerini desteklemek amacı ile oluşturulan Emek Bilgi Evi 2 kattan oluşuyor. Bilgi evinin birinci katında çok amaçlı salon, sergi salonu, teknik oda, kafetarya, mutfak, revir, spor salonu, mescit, spor salonu ve depo yer alıyor. İkinci katta ise kütüphane, okuma salonu, danışma, atölyeler, eğitmen odası, ve yönetim odası bulunmakta. Binanın kaba inşaatı tamamlandı. Şu an ince işçiliklerin devam ettiği Emek Bilgi Evi, önümüzdeki günlerde kapılarını çocuklara açacak.
İnşaat alanını gezerek incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emek Bilgi Evi'ni yılsonuna kadar hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak ilçemizin her mahallesine hizmet götürüyoruz. Tabi bu hizmetlerin en önemlileri aslında sosyal belediyecilik adına yapılan çalışmalar. Sosyal belediyecilik anlamında en önemli hizmetlerimizden bir tanesi de bilgi evleri projemiz. İlçemizin farklı mahallelerinde bu projemizi hayata geçiriyoruz. İlkini Mehmet Akif Mahallesi'nde hizmete açtığımız bilgi evleri'in ikincisini Demirkapı Mahallesi'nde hayata geçirdik. Şimdi de Hüdavendigar ve Emek'te bu önemli proje ile buluşturmaya hazırlanıyoruz. Emek Bilgi Evi'ni 2017 yılı sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz. Burası hem öğrencilerin eğitim aldığı hem de bünyesinde faaliyet gösterecek meslek edinme kursları ile vatandaşların meslek olacağı bir merkez olacak. Sadece Emek değil, Osmangazi'nin farklı noktalarından herkes bu merkeze gelebilecek. Gerek mimarisiyle gerekse vereceği hizmet ile burası Emek'e önemli bir değer katacak. Emek'te yaşayan vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

BURSASPOR
Bursaspor Divan Kurulu: "Fedakarlık istemek mecburiyetindeyiz"
Bursaspor Divan Kurulu, yeşil-beyazlı kulübün eski günlerine dönebilmesi için birçok kişi ve kuru...
GÜNDEM
Dilan ve Engin Polat hakkında ara karar: Tutukluluk devam
Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin açılan dava kaps...
BURSA
Yıldırım'da 'Dönüşüme cam, doğaya can' projesi hayata geçti
Yıldırım Belediyesi, 'Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi' çerçevesinde, 7 ayda 90 ton atık cam topla...
BURSA
Bursa'da sahte zeytinyağı kaçakçılarına operasyon
Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptığı operasyonda sah...
SPOR
Xavi Hernandez, Barcelona'da kaldı
Sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını açıklayan Teknik Direktör Xavi Hernandez, kararını değiş...
BURSA
Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Bölümü ...