Bursa'da gözdağı verdi: "AB eğer akıllıysa..."

Sağlık-Sen Bursa Şubesi, Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nı İnegöl Oylat'ta gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu toplantıya konuşmacı olarak  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu katıldı. 

SİYASET, 20 Mart 2017 Pazartesi, 10:19
Bursa'da gözdağı verdi: "AB eğer akıllıysa..."

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısını İnegöl Oylat'ta gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu toplantıya konuşmacı olarak  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu katıldı. Toplantının açılış ve selamlama konuşmasını yapan Memur-Sen İl Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, 18 Mart Şehit Günü münasebetiyle tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyleyerek, milletimizin vatan sevgisinin 18 Mart 1915'te kahramanlığa dönüşerek destan yazdığını, benzeri bir kahramanlık destanın ise 15 Temmuz darbe girişiminde milletin iradesiyle yazıldığını ifade etti. Avrupa'nın son günlerdeki tavırlarını da eleştiren Yünkül, "Başkasından gelen Demokratik taleplere karşı sergiledikleri faşist yaklaşımlar aslında Avrupalı zihniyetin gerçek yansıması olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer ülkelere insan hakları ve demokrasi dersi vermeye çalışan bu anlayıştan biz müslümanların alacağı hiç bir ders yoktur. 1400 yıl önce peygamber efendimizin, evrensel  bir insan  hakları bildirgesi olarak ortaya koyduğu  hutbesindeki ilkelerin yanına  bu zihniyetin yaklaşması bile söz konusu değildir. Bizler hem ülke insanı olarak hem de Memur-Sen teşkilatı olarak bu zihniyeti yakından tanımalı ve ülkemizi ilgilendiren konularda alacağımız kararları buna göre belirlemeliyiz. İşte önümüzdeki günlerde ülkemizin geleceğini ilgilendiren en önemli kararlardan bir tanesi almak üzereyiz. 16 Nisan'da yapılacak olan referandum hem bugün bizi hem de yarın çocuklarımızın geleceğini belirleyecektir. Bundan dolayı bu duruma Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatları olarak duyarsız kalmamız mümkün değildir. Kurucu Genel Başkanımız rahmetli Mehmet Akif İnan'ın ifade ettiği gibi Memur-Sen Türkiye'nin geleceğini inşaa etmek adına bir erdemliler hareketidir. Bu erdemliler hareketi 16 Nisan'da  Türkiye'nin geleceğinin şekilleneceği referandum sürecinde tercihini milletten, ülkenin geleceğinden ve Yenine büyük Türkiye'den yana kullanarak 'evet' diyecektir" dedi.

Konuşmasına Memur-Sen'in neden evet dediğiyle ilgili sebepleri sıralayarak devam Yünkül, Türkiye'nin yakın tarihine bakıldığı zaman yarınların Türkiye'sinin inşası için bugün evet demenin elzem olduğunu söyledi. Yünkül, 15 Mayıs 2017 tarihindeki sendikal yetki sürecine de değinerek, temsilcilerin gayretli çalışmaları ile bu yıl da Bursa'da yetki elde edileceğini söyledi.

"Eğer akıllıysalar..."

İl Divan Toplantısına konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Çanakkale şehitlerimizi, medeniyet coğrafyamızda Allah, vatan, bayrak için toprağa düşen tüm şehitlerimizi, FETÖ kalkışmasında toprağa verdiğimiz şehitlerimizi, 45 yıldır PKK mücadelesinde verdiğimiz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömür diliyorum. Benim bir hayalim var. Kızıl elmam AB değil. AB ile iyi geçinmek, ticaret yapmak isterim. Akıllıysalar ay-yıldız ile dost olup, AB içine alırlar, almazlarsa da küsmem. Benim bir kızıl elmam var, Türk-İslam ülküsü. Benim kızıl elmam bu onun için Aliya'nın, Boşnak kardeşlerimin gönlümde tıpkı Ahıskalı, tıpkı Abhazlar, tıpkı ümmetin diğer bahadır evlatları gibi apayrı bir yeri var. Alija, Şehy Şamil, Mehmet Akif, Fatih, Ömer, Ebubekir, Ali bütün ümmetin ortak değeridir. Biz birbirimizi, değerlerimizi bilirsek, bir olursak, diri olursak ne Srebrenitsa'da katliam olur, ne Karabağ Ermeni esaretinde kalır, ne Filistinli çocuk Yahudi işkencesiyle inler ne de biz parçalanmış kumlarda yüzükoyun yatan Aylan bebeklerin cenazeleriyle karşılaşırız. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, koskoca bir devlet ve koskoca bir ümmet olacağız. Onun için Aliya'yı, Şeyh Şamil'i bilmek çok önemli" dedi.

Topçu, referandum süreci ve anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesi olmadığını vurgulayarak, bu Erdoğan meselesi, değil, yarınların her doğan bireyin meselesi olduğunu söyledi. 

Konuşmasına devam eden Topçu, "Tek devlet için evet, tek vatan için evet, tek millet için evet, tek bayrak için evet. Bu Tayyip Erdoğan meselesi değil, Çanakkale'de dedelerimiz neyin yanında duruyor idiyse onun meselesi, Sakarya'da dedelerimiz neyin yanında duruyor idiyse onun meselesi. Hep beraber dedelerimizin yaptığını yapacağız. Sandık başında hep beraber o gün dedelerimizin kurşun sıktığı gibi bugün de mühürlerle evet vuracağız. Birileri siyaset diyor. Acele etmeyin, 2019 geliyor. Tayyip Erdoğan'ı istemiyorsanız 2019'da seçim var, isterseniz yine 16 parti birden bir araya gelirsiniz. Yetmez arkanıza AB'yi alırsınız, gelirsiniz sandığa, görürsünüz gününüzü. Sizin AB'niz, ABD'niz, FETÖ'nüz, PKK'nız, bizim de Allah'ımız, milletimiz şimdi sistem değişecek, telaşınız neden? Geçmişte önce mülkiye, 10 yılda bir harbiye, vakit kalırsa Türkiye siz sandığa gitmişiniz önemli değil, onların istedikleri iktidar oluyor. Bu sistem bize 65 hükümet kurdurttu fakat bu sistem olsaydı bu sayı 17 olacaktı. Refah-Yol'dan örnek vereceğim; 28 Şubat'ta bir irticanın yatak odası görüntüsü önümüze konuldu. Medya bastırdı, AB bastırdı Refah-Yol hükümeti memur, işçi, köyünün lehineydi, Erbakan'dan millet memnundu ama memnun olmayan kesimler vardı. Gulu gulu dansı yaparak iktidarın gitmesini irtica ile saçlı sakallı adamlarla sağladılar" ifadelerini kullandı.

Program, toplantıya katılan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Abdülaziz Arslan ve Mustafa Örnek'in konuşmaları devam etti.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...