Bursa'da çifte bayram...

Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen 75 yaşındaki kadının böbreğinin nakledildiği hastanın yüzü 10 yıl sonra güldü. Yıllardır bu günü bekleyen 52 yaşındaki Semih Aydın ile 5 yıldır bu hastalığı çeken Hüseyin Doğan çifte bayramı yaşıyor. 

SAĞLIK, 02 Eylül 2017 Cumartesi, 09:23
Bursa'da çifte bayram...

Geçtiğimiz günlerde Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan F.C.'nin (75) beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışladı. Karaciğer Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 2 böbrek ise Acıbadem Bursa Hastanesi'ndeki hastalara umut oldu. Yapılan tetkiklerden sonra uygun görülen diyaliz hastasına böbrekler başarılı bir operasyonla nakledildi. 


Ameliyattan sonra tekrar eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan 52 yaşındaki Semih Aydın, 10 yıldır bu anı beklediğini söyledi. 7 kere kendisine şansın güldüğünü ve nakil için çağrıldığını ifade eden Aydın, "41 yaşındayken bu hastalıkla karşılaştım. 10 yıldır sürekli diyalize giriyorum. 7 kez nakil olmak için beni çağırdılar. Ancak benden önceki kişilere uyumlu olduğu için ben geri dönmek zorunda kaldım. Allah'a şükürler olsun son çağırdıklarında bana naklolacağını öğrendim. Çok mutlu oldum. Allah tüm hastalara bu mutluluğu yaşatsın. Organ bağışı çok önemli, ben çevremdeki herkese organ bağışı için tavsiyelerde bulunuyorum" dedi.
Diğer böbrek nakli olan 41 yaşındaki Hüseyin Doğan ise, "5 yıldır bu rahatsızlıkla yaşıyordum. Diyalize girdiğim 8'inci ayında bana nasip oldu. İlk duyduğumda çok mutlu oldum. Tarif edilemez bir duygu yaşadım. Organ bağışı için herkesin seferber olması gerekiyor" diye konuştu.
Organ nakillerini gerçekleştiren Acıbadem Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay ise, "Türkiye'de 60 binin üzerinde hasta böbrek beklemektedir. Bursa'da ise bu sayı 2 binin üzerindedir. Çok çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Ama yılda 100 tane kadavradan nakli ancak gerçekleştiriyoruz. Onun için çok açık var. Birkaç lokomotif hastane sayesinde bu organ nakli ilerliyor. Ama bağışlar arttıkça diğer hastaneler de buna katılacaktır" dedi.

BURSA
Bursa'da mağarada define faciası! Ölü ve mahsur kalanlar var
Bursa'nın İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi'nde kaçak kazı yapan definecilerden birisi göçük sonucu...
SPOR
Real Madrid ve Bayern Münih yarı finale yükseldi
UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 ...
BURSASPOR
Bursaspor'dan Ertuğrul Kurtuluş açıklaması
Bursaspor Kulübü, Ertuğrul Kurtuluş'un Esenler Erokspor maçından sonra Ümit Şengül'le yaşadığı di...
BURSASPOR
Bursaspor'da Afyonspor hazırlıkları sürüyor
Bursaspor, TFF 2. Lig'in 36. haftasında sahasında konuk edeceği Afyonspor maçı hazırlıklarını akş...
BURSASPOR
Raşit Barışıcı yeniden Bursaspor'a başkan adayı oldu
Raşit Barışıcı, Bursaspor'un 18-26 mayıs tarihlerinde yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda başkan ad...
SAĞLIK
Bakan Koca duyurdu! Randevu iptallerine yeni tedbir!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirlere ilişkin,...