Bursa'da canlı böbrek nakli ameliyatı

Bursa'da düzenlenen 'Canlı Cerrahi ile Böbrek Nakli' toplantısında doktorlar, nefroloji uzmanları ve diyaliz hekimleri laparoskopik cerrahi yöntemi ile yapılan böbrek nakli ameliyatını naklen izledi. 

SAĞLIK, 02 Ekim 2017 Pazartesi, 10:27
Bursa'da canlı böbrek nakli ameliyatı

Acıbadem Bursa Hastanesi Organ Nakli Merkezi, böbrek nakli cerrahisindeki yeni gelişmeleri hekimlerle paylaşmak için 'Canlı Cerrahi ile Böbrek Nakli' toplantısı düzenledi. Toplantıya Bursa ve çevre illerden çok sayıda hekim katıldı. 


Laparoskopik cerrahi yöntemiyle yapılan ameliyatların hastaya ve hekime sağladığı avantajlar üzerine bilgilerin verildiği toplantıya katılan hekimler, ameliyathanede üç boyutlu laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen operasyonu canlı yayında izledi. 


Acıbadem Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay, "Organ bağışı ve naklinin yaygınlaşmasında sağlık ekiplerinin eğitimi ve bilgi paylaşımı son derece önemlidir. Hem Güney Marmara, hem de Batı Anadolu'da diyaliz ve böbrek hastalıklarıyla uğraşan 100'ü aşkın katılımcıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Toplantının ilk bölümünde doktorlar uzmanlık alanlarındaki bilgilerle katılımcılara katkıda bulunuyorlar. Daha sonra ameliyathaneye canlı olarak bağlanıp, canlı vericili böbrek nakli ameliyatını kapalı olarak izleyerek sorular soruyorlar. Hemen ardından böbrek takılma ameliyatını gerçekleştireceğiz. Orada da teknik detayları görecekler. Bu eğitimle diyaliz bölümü hekimleri hastaların kendilerine yönettiği soruları rahatlıkla cevaplamaları kolaylaşıyor" dedi.


Böbrek yetmezliğinin tek yetkin tedavisinin organ nakli olduğunu belirten Oktay, "Burada organ nakli yapılabilmesi içinde organa ihtiyaç vardır. Güney Marmara bu açıdan şanslıdır. Hem canlı hem de kadavra vericisinde oldukça iyi noktadadır. Yılda bu bölgede, 3 merkezde 200'ün üzerinde organ nakli yapılıyor. Bizim merkezimizde de bunun 3'te 2'si gerçekleştirilmektedir. Böbrek ameliyatı tabiki ciddi bir ameliyat ancak günümüzün şartları ile son derece başarılıdır. Organlarımızı çürütmeyelim, bağışlayalım. Biz bu dünyadan ayrıldıktan sonra başkalarına umut olalım" şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...
BURSA
Nefes Dağyenice Doğada misafirlerini bekliyor!
İnsanların tabiat ile buluşabilmesi için eşsiz imkanlar ve harika manzaralar sunan Nefes Dağyenic...