Bursa'da bağımlılıkla mücadeleden taviz yok!

Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Gençlik ve Aile Destek Merkezi'ni (GADEM) ziyaret eden Başkan Alinur Aktaş, merkezden hizmet alan kişi sayısının 2017'de 300'ü aştığını söyledi. Aktaş, toplumun kanayan yarası olan bağımlılıkla mücadelede ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

BURSA, 12 Ocak 2018 Cuma, 17:09
Bursa'da bağımlılıkla mücadeleden taviz yok!

Bursa Büyükşehir Belediyesi de 2015 yılında hizmete açtığı GADEM ile başlattığı bağımlılıkla mücadeleyi hız kesmeden sürdürüyor. GADEM bünyesinde kurulan Gemlik Kurşunlu'daki rehabilitasyon merkezi de 2017 yılında hizmet vermeye başlarken, geçen yıl 303 madde bağımlısı ile 1721 görüşme yapıldı. Madde bağımlılarının yakınları ile de 1357 görüşme gerçekleştirilirken, yıl boyunca düzenlenen seminerlerde 2500 kişiye ulaşıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez ile birlikte verdiği hizmetlerle madde bağımlılarına adeta yeni bir hayat imkanı sunan GADEM'i ziyaret etti. GADEM Sorumlusu Sosyolog Gökhan Öztürk, 2015 yılından bugüne gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında Başkan Aktaş'a sunum yaptı.


Aktaş, Büyükşehir Belediyesi'nin bir taraftan alt ve üst yapı ile ilgili yatırımları hayata geçirirken, diğer taraftan belki de çok görünmeyen ama toplumun dirayeti, basireti için çok önemli olan önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti. Aktaş, "Burada hayırlı bir iş icra ediliyor. Uyuşturucu maalesef toplumun kanayan yarası. Son yıllarda özellikle oluşan belki manevi boşluklarla beraber maalesef kullanımıyla alakalı bir artış gözleniyor. Gerçi kanuni düzenlemeler yapılıyor, ama öncelikle bu duruma düşmüş kardeşlerimizi bu yoldan nasıl kurtarabiliriz, uzaklaştırabiliriz onun hesabı içindeyiz. Buna dair açmış olduğumuz tesisler var ama her ilçe belediye başkanımızla da paylaşacağım konuyu. Bu noktada yapabilecekleri bir şeyler var. Bizde onlara bu tür merkezlerin kurulumu noktasında destek oluruz. Kardeşlerimizi düçar oldukları bu hastalıktan kurtarmak istiyoruz. Onlara bir nebze olsun çare olduysak ne mutlu bizlere. 2017 itibariyle sayı 300'ü aşmış. 3 milyonluk Bursa'yı konuşuyoruz nihayetinde. Bir kardeşimizin, bir arkadaşımızın dahi bu yoldan uzaklaştırılması bizim için kardır. Nihayetinde bunların aileleri, eşleri, çocukları var. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz demek. Hep şunu söylüyorum; sokakları altınla döşesek kıymeti yok. Öncelikle insanların huzuru ve mutluluğu önemli. Bunu temin etmek için verebileceğimiz şeyler varsa bundan geri durmayacağız" diye konuştu.
Aldıkları destekle madde bağımlılığından kurtulan vatandaşlar Başkan Aktaş'a teşekkür etti. Madde bağımlılığından kurtularak adeta yeni bir hayata başladıklarını belirten vatandaşlar, eğitimler sırasında yaptıkları tablolardan birini Başkan Aktaş'a, diğerini de AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez'e hediye etti.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...