Bursa'da açıkladı! 16 Nisan...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 16 Nisan'ın siyasi istiklal savaşı olduğunu söyledi.

SİYASET, 17 Mart 2017 Cuma, 19:55
Bursa'da açıkladı! 16 Nisan...

Uluslararası Alija Düşünce Derneğinin tertiplediği konferansa katılmak üzere Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti. Topçu, "İnegöl bizim için çiçek bahçemiz. Sanayinin ve tarımın adeta başkenti. İnegöl ceddimiz Turgut Alp'in fethettiği ilçemizdir. Anadolu ebrusunun bir numunesidir. Ebru bir kere yapılır bir daha bozulmaz. İnegöl'ün ebru benzetmesindeki kastımız budur. Binlerce yıldır her etnik köken, ay yıldızlı albayrak altında bir ve beraber yaşıyor" dedi.
Topçu konuşmasını şöyle sürdürdü: "16 Nisan tıpkı 15 Temmuz gibi siyasi istiklal savaşıdır. Evet verenler cennetlik, hayır verenler cehennemlik diye bir şey yoktur. Bu, hayır tarafında duran FETÖ ve PKK sözcülerinin yapmış olduğu toplumu kamplaştırmak için bir iftiradır. Hayır oyu verenler de demokratik hakkını kullanacaklar. Hayır oyu veren vatandaşlara sesleniyorum: Ay yıldızlı bayrak altında kıyamete kadar beraber yaşama kararlılığında olan vatandaşlarımız! Hayır verebilirsiniz, ama sağınıza solunuza bir bakın bakalım, kiminle o hedefe gidiyorsunuz? Terör örgütlerine ne oluyor da 'Tayyip Erdoğan'ın kafasını yüzde yüz hayır diyerek duvara vuracağız' deniliyor. Vatandaşımızın kimlerle durduğunu bilmesi gerekir. inşallah 16 nisan milletimizin geleceği değil sadece medeniyet coğrafyamızın geleceği içinde hayırlara vesile olacak. Bu işten hayır çıkacak inşallah. Onların hayırsız hayırı değil. Hayır değil hayır çıkacak inşallah. Sadece Ankara'da değil Arakan'daki çocuk, Kosava'daki, Bosna'daki kardeşimiz, Filistin'deki yavrumuz, Suriye'de yukarıdan atılan bombalarla parça parça olan evlatlarımız da bu işten büyük bir fayda görecekler. Ankara'nın siyasi istikrarı sağlanırsa, siyasi istikrarı sağlanmış bir Ankara ekonomik, siyasi olarak daha güçlü olacak. İnşallah 16 Nisan bu milletin evlatlarına güveni, huzuru, refahı getirir."
Hollanda ile alakalı sıkıntının hatırlatılması üzerine Topçu, "Tarihe iyi baksınlar; ay yıldıza düşmanlık herkese kaybettirmiştir. Hollanda inşallah önce devlet olmayı başarır. Devlet olduğu zaman Türkiye ile bu tip işlere girmeyeceğini anlar. Devlet gibi davranmadı. Türkiye'den bunun karşılığını her noktada alacaklar" ifadelerini kullandı. Başkan Aktaş Başdanışman Topçu'ya tablo hediye ederken, Topçu ise Aktaş'a gümüş tespih takdim etti.

GÜNDEM
Arapça tabelalar kalktı, İngilizce tabelalar duruyor: "O zaman İngilizce tabelalar da kaldırılsın"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyelerin başlatmış olduğu Arapça tabelaların kal...
BURSA
Başkan Şadi Özdemir: "Nilüfer tehlikenin eşiğinde"
Nilüfer ilçesinin, Türkiye'nin en hızlı gelişen bölgelerinin ilk sırasında yer aldığını ifade ede...
BURSA
Emniyet hız sınırı aşan sürücülere 81 bin lira ceza kesti
Mudanya ilçesinde yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye, 81 bin lira cezai işlem uygulandı.
BURSA
Bursa'da silah ve mermiyle şantaj yapan gazeteciye hapis
Bursa'da 4 sene önce haber yapmama karşılığı iş adamlarından silah ve mermi göstererek şantajla p...
BURSA
Bursaspor, deplasmanda 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşananlardan dolayı Bursaspor'a dep...
BURSA
Bursa'daki yanan sandalye fabrikası havadan görüntülendi
Bursa'nın İnegöl ilçesinde alevlere teslim olan sandalye fabrika dron ile görüntülendi. Olay yeri...