Bursa Büyükşehir ekipleri iş başında

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ, Fen İşleri, Yol Bakım ve İtfaiye ekipleri tüm makine parkı ve ekipleri ile aşırı yağmurdan dolayı Orhaneli Yolu'nda yaşanan toprak kayması ve Hüdavendigar Mahallesi'ndeki su baskınlarına anında müdahale etti.

BURSA, 25 Mayıs 2018 Cuma, 23:28
Bursa Büyükşehir ekipleri iş başında

BUSKİ ekipleri 50 iş makinası ve 70 personel ile Hüdavendigar, Dikkaldırım mahallellerinde selden etkilenen sokakları temizleme çalışmalarını gerçekleştirirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ise 7 ekiple bu çalışmalara ve heyelandan kapanan Orhaneli Yolu'nu açma çalışmalarına destek veriyor. 

Bursa'da akşam saatlerinde hızını arttıran yağmurun oluşturduğu sel suları Dikkaldırım Karaağaç mevkiindeki ağaçları sürükleyerek Karaoğlan Deresi'ne taşıdı. Karaoğlan Deresi'nin yön değiştirmesiyle Dikkaldırım ve Hüdavendigar mahallelerinin sulara maruz kalmasına sebep oldu. 

Büyükşehir Belediyesine bağlı fen işleri, yol bakım, itfaiye ve BUSKİ ekipleri ilk dakikalarından itibaren heyelan ve su baskını yaşanan bölgelere müdahale etti. Orhaneli Yolu'nda 3 noktada meydana gelen toprak kayması sebebiyle kapanan yol fen işleri ekiplerinin 2 greyder, 1 dozer, 2 ekskavatör, 4 kamyon, 2 gsp ve 4 işçinin çalışmasıyla kısa sürede tek şeritten trafik akışı sağlandı. Orhaneli Yolu'nda yol açma ve heyelan kaldırma çalışmaları devam ediyor. 2 saat içerisinde yolun büyük bir kısmının trafiğe açılacağı bildirildi. 
BUSKİ 50 iş makinesi ve 70 personel iş başında 

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (BUSKİ) bağlı ekipler de yağışla birlikte olay yerinde çalışmalarına başladı. BUSKİ'nin 50 iş makinesi ve 70 personeli Dikkaldırım Karaağaç Mevkii'nde sel sularından etkilenen Bent Caddesi, Hikaye, Hicran, Haymana, Halat, Uludağ, 13. Sokak ve 14. Sokak'ta çalışmalarına devam ediyor. 
İtfaiye 7 ekiple müdahale etti 

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ise Hüdavendigar ve Dikkaldırım mahallelerindeki su baskınları ile Orhaneli Yolu'ndaki toprak kaymasına 7 ekiple müdahale etti. 5 ekip Hüdavendigar Mahallesi'nde çalışmalarını devam ettirirken, 2 ekip ise Orhaneli Yolu'ndaki yol açma çalışmalarına destek veriyor.

Yolda kalan vatandaşlara kumanya dağıtıldı

Öte yandan Orhaneli Yolu'ndaki heyelan nedeniyle yolda kalan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından kumanya dağıtıldı. Akşam saatlerinde  yaşanan heyelanın ardından iftarı araçlarında beklerken karşılayan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 1000'in üzerinde kumanya ve su dağıtıldı. Trafiğin kontrollü ve tek şerit olarak verildiği bölgede kumanya dağıtımı çalışmalar süresince  devam etti

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...