Bursa, BTSO'nun Makro Projeleri ile büyüyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bakanlar Kurulunun kararıyla oda ve borsalardaki seçimlerin 2018 Nisan ayına ertelenmesine ilişkin olarak, "Oda ve borsalardaki son 7 seçiminin 4'ünde ertelenme yaşanmıştı. Biz bu tür gelişmeleri olağan görüyoruz. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kent ve ülke ekonomisine değer katacak yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi. 

EKONOMİ, 29 Eylül 2017 Cuma, 11:02
Bursa, BTSO'nun Makro Projeleri ile büyüyor

Bursa 2023 Platformu tarafından oluşturulan İstişare Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Bursa iş dünyasıyla bir araya gelen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentin ortak aklıyla hayata geçirdikleri projeler ile birlikte Bursa ve Türkiye ekonomisinin geleceğini değerlendirdi. Bursa iş dünyasının kendilerine 2013 yılında Bursa'ya ve ülkeye hizmet etme fırsatı verdiğini belirten Burkay; "39 bin üyemizden aldığımız güçle 16 Makro Proje hedefiyle yola çıkmıştık. Geride kalan hizmet dönemimizde Türkiye'deki oda ve borsalara örnek olan 40'a yakın model projeyi hayata geçirmenin mutlululuğunu yaşışoruz" diye konuştu.
"Artık kuralları belirleyen bir Bursa var"
BTSO çatısı altında bulunan 300 farklı sektör ve meslek grubunun tamamına dokunacak çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Burkay, " Bursa Büyürse Türkiye Büyür sloganımızla şu anda birçok kurum tarafından model alınan 40'a yakın projemizin başarısı, yakaladığımız bu birlik ve beraberliğin ürünüdür. İhracatçı sayımızın artışından katma değerli üretime geçişe, istihdam alanındaki pozitif gelişmelerden, ticaret hacmimizde yükselen dinamizme kadar her alanda ekonomimizi hareketlendiren projelerimiz Bursa'nın ekonomik göstergelerindeki gelişiminde belirleyici oldu. Artık kurallara uyan değil, kuralları belirleyen bir Bursa var" şeklinde konuştu.
"Bursa'nın geleceğini şekillendiren adımlar atıldı"
Başkan Burkay, makine, tekstil, otomotiv ve kimya gibi sektörlerin yanında Bursa'yı uzay, havacılık ve savunma, raylı sistemler, kompozit ve yazılım gibi alanlarda da söz sahibi yapmak adına önemli gayretler sarfettiklerini ve bunların da neticelerini almaya başladıklarını söyledi. Geçmiş dönemlerde Bursa'da bu sektörlerde iş yapan şirket bulmakta zorlanıldığını hatırlatan Burkay, "Öncülük ettiğimiz UR-GE ve kümelenme projelerimizle artık NASA ve Boeing'e üretim gerçekleştiren firmalarımız var. Bu projelerimizle birlikte GUHEM, TEKNOSAB, BUTEKOM gibi bugün tohumlarını attığımız projelerin stratejik değeri yakın gelecekte daha iyi anlaşılacak. Her alanda ortaya koyduğumuz bu projeler ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, Bursa'nın geleceğini şekillendirecek" dedi.
"Bursa için çalışmaya devam edeceğiz"
Konuşmasında Bakanlar Kurulu'nun kararıyla Ekim-Kasım aylarında yapılması planlanan oda ve borsa seçimlerinin 2018 Nisan ayına ertelenmesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Burkay, oda ve borsalarda geride kalan son 7 seçim döneminin 4'ünde ertelemeler yaşandığını hatırlattı. Kararı olağan karşıladıklarını kaydeden Burkay, "Bu karar bizim için çalışmalarımızı hiçbir şekilde etkilemeyecek. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bursa için çalışmaya devam edeceğiz. Önemli olan seçimler veya yönetimler değil, ortaya koymuş olduğumuz bu güçlü vizyonun sürmesidir. Bursa iş dünyası olarak kentimizin ekonomik gelişimini güçlendirmek adına önemli çalışmalara imza attık. Önümüzdeki süreçte hem temelini atacağımız hem de açılışlarını gerçekleştireceğimiz çok sayıda projemiz var. Seçimlere değil, projelerimize odaklı olarak yine yüksek bir tempoyla çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Meslek gruplarının sunduğu projelerin BTSO'nun çalışmalarının temelini oluşturduğunu dile getiren Başkan İbrahim Burkay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sektörlerimizden gelen her türlü talebe kapımız sonuna kadar açıktır. BTSO meclisindeki temsiliyetini güçlendirmek amacıyla meslek komitelerimizin sayısını 51'den 63'e çıkardık. Üreterek, büyüterek 39 bin üyemizle tek yürek halinde üretmeye ve yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu görevler, gönüllük esasına dayanan ve fedakarlık gerektiren işlerdir. Bu anlamda kenti ve ülkesi için geceli gündüzlü çalışan siz değerli arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum."

BURSASPOR
Diyarbakırspor-Bursaspor maçının günü değişti
Bursaspor Kulübü, 28 Nisan Pazar günü oynanması gereken Diyarbekirspor maçının güvenlik sebebiyle...
MAGAZİN
Nuri Alço'nun kalp pili operasyonu başarıyla tamamlandı
Eskişehir'deki tedavisinin ardından Ankara'ya sevk edilen Nuri Alço'ya kalp pili takıldı. Nuri Al...
DÜNYA
Tahran'da yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto etti
İran'da yüzlerce kişi İsrail'in İsfahan'a yönelik saldırısını Tahran sokaklarında protesto etti.
SİYASET
Dışişleri Bakanlığı: "(İsrail-İran) Tüm tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlar...
Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran olaylarına ilişkin, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol...
GÜNDEM
Aileler okula akın etti! 48 öğrenci tavuklu pilavdan zehirlendi
Aydın'ın Efeler ilçesinde bir okulda yedikleri tavuklu pilavdan sonra rahatsızlanarak hastaneye b...
BURSA
Bursa'da define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi
Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazda...