'Bulgaristan Türkleri'ni siyaseten bölüyor musunuz?'

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, "Diplomatik birimlerimiz yurt dışında yaşayan Türkler ve akraba topluluklarını siyasi temsilde zayıflatacak çalışmalar yaptıkları ve Bulgaristan Türkleri'nin siyaseten bölündüğü doğru mudur?"diye sordu.

GÜNDEM, 01 Mart 2016 Salı, 13:58
'Bulgaristan Türkleri'ni siyaseten bölüyor musunuz?'
TBMM'de başlayan 2016 yılı bütçe görüşmeleri MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir'in yurt dışında yaşayan Türk toplulukları ile ilgili sorusuna sahne oldu. Koçdemir, "Diplomatik birimlerimizin yurt dışı Türkleri ve akraba topluluklarını siyasi temsilde zayıflatacak çalışmlarda bulundukları, bu çerçevede Bulgaristan Türkleri'nin siyaseten bölündüğü, bu yöndeki çalışmaları nedeniyle bazı devlet görevlilerimizin bulundukları ülke nezdinde sıkıntıya sebep oldukları ve Bulgaristan'da faaliyet gösteren bir partinin yöneticilerine Türkiye'ye giriş yasağı konulduğu doğru mudur?" diye sordu.
Bursa'da geçen hafta düzenlenen Eğridereliler Dostluk Gecesi etkinliğinde Bulgaristan'dan gelen Eğridere Belediye Başkanı'nın konuşturulmaması yönünde siyasi baskı uygulandığı iddialarına değinen Koçdemir, "Belediye başkanının konuşturulmaması yönünde Sağlık ve İçişleri Bakanları özel kalem müdürlerince talimat verildiği doğru mudur? Doğruysa burada amaçlanan nedir?" şeklinde konuştu.
Akdoğan: "Sorun Rusya destekçisi eski parti başkanı"
Koçdemir'in sorusunu yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise, Bulgaristan'daki soydaşlarla ve siyasi partilerle iyi ilişkiler içinde olduklarını savundu. "Yalnız orada  Rusya'ya müzahir bir eski parti başkanı var. Eleştirilerimiz de ona karşıdır" diyen Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Rusya'ya müzahir bir eski parti başkanı Türkiye aleyhine bir tutum takınmıştır ve Türkiye'ye açıkça hasmane birtakım söylemler içerisine girmiştir. Bizim eleştirimiz de ona karşıdır. Parti içerisindeki bölünme de o şahsın gerçekleştirdiği bir siyasi operasyon sonucudur. Daha sonra oradan bazı milletvekilleri ayrılarak başka bir parti kurmaktadır. Bu kendi bağlamında işleyen bir süreçtir. Yeni biz bu ülkelere ikili ilişkilerimiz çerçevesinde ve içişlerine karışmayacak şekilde soydaş topluluklara gereken katkıda bulunmaya çalışıyoruz."
BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...