BTM'den ziyaretçi rekoru!

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) yarıyıl tatilinin başlaması ile birlikte ziyaretçi akınına uğradı. Tatilin ilk hafta sonunda 4 bin 500 bilim severi ağırlayan BTM'yi tatilin ilk haftası boyunca ziyaret edenlerin sayısı ise 10 bine ulaştı.

TEKNOLOJİ, 30 Ocak 2018 Salı, 15:47
BTM'den ziyaretçi rekoru!

Ürettiği eğitim teknolojileri, sergiler, deney düzenekleri ve dünya çapında yakaladığı marka başarısıyla Bursa'nın gururu olan Bilim ve Teknoloji Merkezi, yarıyıl tatilinin ilk hafta sonu ziyaretçi rekoru kırdı. Geçtiğimiz günlerde 4. kuruluş yıldönümünü kutlayan BTM, hafta sonu 4 bin 500 bilim meraklısı tarafından ziyaret edildi. Yarıyıl tatilinin başladığı günden bu yana BTM'yi ziyaret edenlerin sayısı ise 10 bine ulaştı.
Gerçekleştirdiği özel faaliyetler ve uygulamalı atölye programlarıyla ailelerin ve çocukların vazgeçilmez adresi haline gelen BTM'deki sömestir kampları da yoğun ilgi gördü. Çocukların bilime ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmak ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak adına özel olarak hazırlanan kamplarda bilimin eğlenceli haliyle tanışan çocuklar, dokunarak ve uygulayarak öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı yakalıyor. Yarıyıl tatili sonuna dek devam edecek sömestir kamplarına katılmak isteyenlerin http://www.bursabilimmerkezi.org adresindeki kayıt formunu doldurmaları ise yeterli
Tatile özel sürprizler
Bünyesindeki 300'ün üzerinde deney düzeneği ile çocuklara ve gençlere, okullarda gördükleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı sağlayan BTM, bilimle iç içe nitelikli zaman geçirmek isteyen ailelerin de öncelikli tercihi BTM'de çocukları ile birlikte tematik atölyelere iştirak eden ebeveynler, model uçak tasarımından endüstriyel tasarıma dek birçok farklı konu üzerinde kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. BTM, ayrıca bilime meraklı ziyaretçilerini de birbirinden renkli sürprizlerle ağırlıyor.
TÜBİTAK'ın desteği ile 150 milyon yıl önce dünya hayatına hakim olan dinozorların tanıtıldığı Devr-i Dinozor sergisi ise yarıyıl tatili sonunda Bursa'ya veda ediyor. Açıldığı günden bu yana 100 binin üzerinde ziyaretçi sayısına ulaşan ve 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikalarının yer aldığı Devr-i Dinozor sergisi, minik meraklılarının yoğun isteği üzerine tatil boyunca ziyaret edilebilecek. Çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çeken sergi, özel dizaynı ve gerçeğe yakın efektleri ile öne çıkıyor.
Tatilde BTM'ye ek sefer
Yarıyıl tatilinde BTM'ye ulaşım çok kolay... Bursa Büyükşehir Belediyesi sömestir boyunca BTM ile Kent Meydanı arasında ring sefer başlattı. Kent Meydanı durağından saat 10.00'da başlayan seferler, her saat başı akşam saat 17.00'ye kadar devam ediyor. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nden Kent Meydanı'na seferler ise saat 11.45'te başlıyor ve 17.45'e dek her bir saatte yapılıyor.

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...