Brüksel'deki Türk konsolosluğuna 'boyalı' saldırı

Brüksel'deki Türk konsolosluğuna PKK yandaşları tarafından saldırı gerçekleştirildi. Terör örgütü yandaşları tarafından boyanan konsolosluk camlarının temizliği devam ediyor.

DÜNYA, 26 Mart 2018 Pazartesi, 19:00
Brüksel'deki Türk konsolosluğuna 'boyalı' saldırı

Belçika'nın Brüksel şehrindeki Türk konsolosluğuna sabah saatlerinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından bir saldırı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen saldırı hakkında soruşturma başlatılırken, örgüt yandaşları tarafından boyanan konsolosluk camlarının temizliği de devam ediyor.  

Konsolosluktan boyalı saldırı açıklaması: "Gerekli önlemleri aldık" 

Belçika'nın Brüksel şehrindeki Türk konsolosluğu, PKK yandaşları tarafından yapılan boyalı saldırı ile alakalı gerekli önemleri aldıklarını bildirdi. 

Brüksel Konsolosluğu, Belçika'nın Brüksel şehrindeki Türk konsolosluğuna sabah 6.40 sularında, terör örgütü PKK yandaşı bir grup tarafından gerçekleştirilen boyalı saldırı ile alakalı tedbirlerini artırdıklarını ve ikinci bir saldırının gerçekleşmemesi için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. Yapılan açıklamada, terör örgütünün henüz saldırıyı üstlenmediği fakat güvenlik kameralarından saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK mensubu olduğunun anlaşıldığı ifade edildi. Pazar günü sabah saatlerinde yalnızca güvenlik görevlilerinin olduğu bir zaman diliminde gerçekleştirilen boyalı saldırıda can ve mal kaybı yaşanmadı. Konsolosluğun ön camlarını boyayan terör örgütü yandaşları, eylemlerini gerçekleştirdikten sonra olay yerinden hızlıca uzaklaştı. Güvenlik görevlilerinin Brüksel polisine haber vermesinden sonra olay yerine ulaşan güvenlik güçleri, olay hakkında resmi soruşturma başlattı.

"Halk arasında infiale sebep olacak bir eylem değil" 

Yapılan eylemin Türkiye ve Belçika basınında yer alacağını düşündüklerini ifade eden konsolosluk yetkilileri, "Halk arasında infiale sebep olacak bir olay değil, muhtemelen PKK üyelerinin yalnızca ses getirmek için planladıkları eylem. Yaşanan olay araştırılıyor, biz de ikinci bir saldırı gerçekleşmemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz" şeklinde konuştu. 

Belçika'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları da olaya karşı tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterdi ve Belçika yetkililerine konu hakkında daha hassas davranmaları yönünde çağrıda bulundu.  

DÜNYA
Gazze'de can kaybı 33 bin 797'ye yükseldi
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayı...
BURSA
Otomobilin çarptığı yaşlı adam yaralandı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adam otomobilin çarpması sonucu y...
BURSA
Başkan Bozbey: "5 yıl içerisinde alt yapısını tamamlamadığımız bölge kalmayacak"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BUSKİ (Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel ...
BURSA
Bursa'da otomobilin çarptığı bisikletli kız yaralandı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir otomobil, bisikletli genç kıza çarptı. Sağlık ekiplerince hastaney...
BURSA
Bursa'da çalıntı motosiklet ile başka bir motosiklet çalan hırsız yakalandı
Bursa'nın Karacabey ilçesinin Eskisarıbey Mahallesi'nde bayramın ikinci günü yaşanan motosiklet h...
GÜNDEM
Başıboş köpek dehşeti! Yaralanan kadın tanınmaz hale geldi
Edirne'de başıboş köpeklerin kovaladığı esnada kaçarken yere düşen ve kanlar içinde kalan yaşlı k...