Bir kaşık bal nelere iyi gelir?

Ham bal, yüksek besin değeri ile bakın vücudumuzda neler yapıyor.

SAĞLIK, 30 Eylül 2017 Cumartesi, 10:12
Bir kaşık bal nelere iyi gelir?

Yüksek besin değerine sahip olan ve çeşitli vitamin, mineral, enzim, aminoasit, probiyotikler içererek, tarih boyunca doğalilaç olarak kullanılan bal, günümüzde de birçok sağlık sorunlarına şifa oluyor. Sabah-akşam yenilen bir tatlı kaşığı ham bal, vücuda enerji vermesinin yanı sıra beyin için gerekli glikoz kaynağının önemli bir kısmını destekliyor, kasların yorulmadan daha verimli çalışmasını sağlıyor.

Doğal şeker kaynağı olan ve sağlığa faydaları saymakla bitmeyen ham bal, çeşitli vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotikleri içerdiğinden düzenli tüketildiğinde vücuda enerji ve zindelik veriyor. Özellikle eski Mısır'da tarih boyunca tıbbi tedavilerde kullanılan ham bal; alerji, burun akıntısı, üst solunum yolu enfeksiyonu, mide enfeksiyonu ve ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarının önüne geçerek, mide ve bağırsak gazlarını izole ediyor. Sabah-akşam birer tatlı kaşığı ham bal tüketmek, vücudun şeker ihtiyacını karşılarken, günün koşturmacası içinde kişinin kendisini yorgun ve bitkin hissetmesini de önlüyor.

Vücuda enerji kaynağı

Pastörizasyon işlemi görmeyen ham balın düzenli tüketilmesi gerektiğini söyleyen Honeyci markasının kurucusu, Diyet Koçu Ahmet Bağran Aksoy, "Bal, bağışıklık sistemini aktive ederek, gribal rahatsızlıklara karşı koruyucu etkiye sahiptir. Özellikle gün dönümünün yaşandığı ve sonbahara girdiğimiz bugünlerde birçok kişinin vücut direnci düşüyor. Sabah ve akşam olmak üzere, her gün düzenli tüketilen ham bal, vücudun glikoz ihtiyacını karşılayarak, enerji veriyor. Solunum sistemi, bronşit ve astım gibi rahatsızlıklarda tedavi edici etkisi bulunuyor. Ayrıca göğsü yumuşatır, üst solunum yolu enfeksiyonlarında hızlı bir iyileşme sağlar. Mide ülseri, mide enfeksiyonları ve kabızlığı tedavi etmek için kullanılan en iyi doğal ilaçlardan biridir" şeklinde konuştu.

Ham balın alternatif tüketim yollarını deneyin

Ham balın sağlığa etkilerini de göz önüne alarak balın şeker yerine tüketiminin yaygınlaştırılması gerektiği söyleyen Diyet Koçu Aksoy, "Ham balın çeşitli alternatif tüketim şekilleri var. Sofra şekeri tüketmek yerine, çayınızın içine ham bal ekleyebilirsiniz. Ham balı bir kase yoğurdunuza ekleyerek de keyifle tüketebilirsiniz" önerilerinde bulundu.

Kaynak: Ensonhaber

BURSA
Bursa'da trafikte kurşun yağdırdı! 27 yıl hapis cezası olan şahıs yakalandı
Bursa'da aralarında husumet olan iki kişi trafikte karşılaştı. Taraflardan biri yanında taşıdığı ...
DÜNYA
İsrail 200 gündür Gazze'ye saldırıyor: 34 bin 183 ölü
İsrail'in Gazze Şeridi'ne 200 gündür devam eden saldırılarda can kaybı 34 bin 183'e, yaralı sayıs...
BURSA
Uludağ Elektrik'ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması
Gerçekleştirdiği çalışmalarla geleceğe katkıda bulunan Uludağ Elektrik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik...
BURSA
Bursa Büyükşehir Meclisi'nde söz hakkı çocukların
Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi öncülüğünde 17 ilçeden gelen çocuklar, Büyükşehir Belediye Başka...
BURSA
Bursa'da yardımsever hırsız kapıları açık unutulan otomobili düz kontak yaparak çaldı
Bursa'da bir şüpheli otoparkta yokladığı bir aracın kapısını açık görünce etrafında volta atmaya ...
BURSA
Minik Yeşilova'lılar 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı
Yeşilova Grubu çalışan çocukları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında önce Burs...