Bir futbolcunun göz yaşartan hikayesi!

Geçirdiği trafik kazası sonrası 5 yıldır yeşil sahalardan uzak kalan Libyalı 25 yaşındaki Muhammed Abdülalziz Ebrahi Ahmed Abdullah, sanal alemde top koşturuyor.

BURSA, 21 Ekim 2018 Pazar, 09:59
Bir futbolcunun göz yaşartan hikayesi!

Bursa'ya tedavi için Libya'dan gelen 25 yaşındaki Muhammed Abdülalziz Ebrahi Ahmed Abdullah, 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonra hareket edemez hale geldi. Amatör olarak yeşil sahalarda futbolculuk yapan Muhammed, 5 yıldır uzak kaldığı hayallerini oyun konsolunda oynadığı futbol turnuvalarıyla gerçekleştiriyor. Normal zamanda ellerini bile zor kullanan Muhammed'in futbol aşkı tedavisinde de büyük rol oynuyor. Uygulanan fizik tedavinin her geçen gün olumlu mesafe katettiğini belirten Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bursa Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Nurten Küçükçakır, "Muhammed, 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası öncesi futbolcu olarak hayatını idame ettiriyormuş. Kazada boynundan yaralandığı için ellerini ve kollarını kullanamaz hale gelmiş. Bize sedye ile geldi. Kendi başına vücudunu kontrol edemiyordu. Daha önce faal olan bir kişi olduğu için bu durum psikolojik olarak da zor olmuş. Yaklaşık 6 aydır kendisini burada ağırlıyoruz. Yaptığımız fizik tedavi ve robotik rehabilitasyon kısmıyla kendisini hareketlendirmeye başladık. Vücudundaki bütün noktaları tek tek hareket ettirmek için farklı uygulamalar gerçekleştirdik" dedi. 
Yapılan uygulamalar sonrası çok ciddi gelişimler sağladıklarını belirten Küçükçakır, "Artık oturma dengesi toparladı. Tek başına çok kısa sürede olsa ayakta durabiliyor. Sadece yatakta başını hareket ettirebilen bir hasta için bu çok önemli bir gelişme oldu. Tüm hastalarda olduğu gibi Muhammed için de rehabilitasyon uzun soluklu bir program olacak. Ancak olumlu yönlerini gördükçe bizler mutlu oluyoruz. İnşallah yaklaşık 6 ay sonra kendisini taburcu edeceğiz" diye konuştu. 
Abdullah'ın ellerini daha iyi kullanabildiği için yeşil sahalarda gerçekleştiremediğini oyun konsoluyla yaptığını belirten Küçükçakır, "Bu bile bizim için çok büyük bir gelişme. Oynadığı futbol oyununda kendisini yenen daha olmamış. Umarım bu azmini ayağa kalkmakla da gösterir" şeklinde konuştu. 

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...