Bir dakika ile hayatı karardı...Anne böyle isyan etti

Bursa'da da Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanı yaşandı. Oğlu sınava bir dakika geç kaldığı için içeri alınmayan anne, polis ve sınav görevlileri ile tartıştı. 

BURSA, 12 Mart 2017 Pazar, 14:00
Bir dakika ile hayatı karardı...Anne böyle isyan etti

Bursa'da da Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanı yaşandı. Oğlu sınava bir dakika geç kaldığı için içeri alınmayan anne, polis ve sınav görevlileri ile tartıştı. 
Tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da YGS heyecanı yaşandı. Saat 10.00'da başlayan sınav için 09.45'de okulların kapıları kapatıldı. Okul önlerinde sıkı denetim alan polis ekipleri, sınava giren öğrencilerin üzerlerini arayıp, kimlikleri kontrol etti. Öğrenciler sınav heyecanı yaşarken, veliler de dışarıda bekledi. Bursa'da 55 yaşında sınava giren Seyithan Oymacı, lise ve ilkokulu açıktan bitirdiğini, hedefinin hukuk olduğunu söyledi. Daha önce de YGS'ye girdiğini anlatan Oymacı, hukuk bölümünü kazanana kadar mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

1 dakika ile sınavı kaçıran genç gözyaşlarına hakim olamadı
Ssınavın başlamasına dakikalar kala bir öğrenci, annesi ile birlikte Bursa Anadolu Lisesine geldi. Burada kimlik kontrolünden geçen öğrenciyi polisler ve okul yetkilileri uyararak, yanlış yere geldiklerini söyledi. Bunun üzerine annesi ile birlikte koştura koştura yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Cumhuriyet Anadolu Lisesine giden aday, hayatının şokunu yaşadı. Saatin 09.46 olması sebebiyle adaya bir dakika ile sınavı kaçırdığını ifade eden görevliler, genci sınıfa almadı. Bunun üzerine dışarıya yönelen genç, annesi ile birlikte tekrar okulun bahçesine girdi. Uzun süre polislere ve sınav görevlilerine sesini duyurmaya çalışan anne, çocuğunu sınıfa sokmak istedi. Anne ile polis ve görevliler arasında tartışma yaşandı. İçeriye alınmayan öğrenci ise, gözyaşlarına hakim olamadı. İçeriye alınmayan aday ile annesi üzüntülü şekilde okuldan ayrıldı.
Kızı Cansu Narin'in Uludağ Üniversitesinde apandis ameliyatı olduğunu ve o şartlar altında sınava geldiklerini iddia eden baba ise, kızı birkaç dakika geç kaldığı için içeri alınmayınca polis ve sınav görevlileri ile tartıştı. 
 

DÜNYA
İngiltere hükümetinin göçmenleri Ruanda'ya gönderme planına parlamentodan onay
İngiltere'de düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya sınır dışı edilmesine yönelik hazırlanan yasa tasarıs...
BURSA
Yıldırım'da 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Bursa'nın Yıldırım ilçesind...
BURSA
Nilüfer'de 23 Nisan Bayramı coşkusu doyasıya yaşandı
Nilüfer Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, gurur ve coşku dol...
BURSA
Osmangazi, çocuklarla şenlendi
Osmangazi Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik...
BURSA
Bursa'da market alışverişine geldi, tartışmayı ayırırken hayatını kaybetti
Bursa'da dün akşam saatlerinde markette yaşanan cinayetin sebebi şoke etti. Yaşanan tartışmayı ay...
BURSA
Bursa'da görevli polis memuru kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Bursa'da Güven Timleri Büro Amirliği'nde görev yapan polis memuru, geçirdiği kalp krizi sonrası h...