Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olsam...

Sosyal Demokrasi Seminerleri'nde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bugün ben büyükşehir belediye başkanı olsam her ilçe ile her ay toplantı yaparım. Bursa'nın bütünü açısından bakmak lazım, fakat biz bir araya gelemiyoruz" dedi

BURSA, 08 Mart 2017 Çarşamba, 11:17
Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olsam...

Nilüfer Belediyesi ile Sosyal Demokrasi Derneği iş birliğinde 'Sınırları aşıp köprüler kuruyoruz' sloganıyla düzenlenen Sosyal Demokrasi Seminerleri'nin ikinci konuğu Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu. Nilüfer Dernekler Yerleşkesi'nde düzenlenen etkinlikte, Başkan Bozbey "Sosyal Demokrasinin Yerel Politikaları" başlıklı bir konuşma yaptı.

Başkan Bozbey'in konuşmasından önce Nilüfer Belediyesi'nin, kenti değişime, insanı gelişmeye yönelten ve Nilüfer halkıyla birlikte karar verilerek hayata geçirilen projeleri, hazırlanan filmle anlatıldı. Film gösteriminin ardından konuşan Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi'nin hizmetlerini gerçekleştirirken demokrasi, vicdan, sosyal belediyecilik, özgürlük, katılımcılık ve eşitlik değerlerini odak noktası olarak aldıklarını belirtti. 

SOSYAL PROJELERE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

Nilüfer'de değişimi yönettiklerini kaydeden Bozbey, "İnsan yaşamını iyi yönde etkileyen, mutlu, huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlayacak projeleri üreten bir anlayış, 1999'dan itibaren bizimle başladı. 1999 yılı da dahil olmak üzere seçim çalışmalarında yapılan yollar, park sayıları tartışılıyordu. 2004 seçimlerine geldiğimizde başka şeyler anlatmaya başladık. Kültür, sanat, eğitim, bilim ve spora yönelik çalışmalarımızı paylaşmaya başladık 2009'da bunlara ilaveten 'Kütüphane' demeye başladık, çevre değerlerinin nasıl korunması gerektiğini tartışmaya başladık ve bu süreç artarak devam ediyor. Son yıllarda sosyal projeler bizimle birlikte öne çıkmaya başladı. Çünkü kentte kültürel yaşam, sportif yaşam, eğitimle ilgili yaşam insanların değişimine öncülük eden projeler var. Bunları uygulamak insanları değiştirmektir. Artık günümüzde sosyal projelerin etkinliği konuşuluyor, çünkü o döneme girildi diye bakıyoruz ve Nilüfer Belediyesi bu konuda öncülük ediyor" diye konuştu.

Katılımcıların 'Herhangi bir belediye başkanını örnek alıyor musunuz? sorusuna Başkan Bozbey, "Yaptığımız işlere baktığınızda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izlerini görürsünüz" dedi. Bozbey, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bilimde, eğitimde, sporda, kültür ve sanatta yaptıklarını biliyoruz ve bizi de bu konuda yönlendirmiştir. Mustafa Kemal'in o dönemde yapmak istediklerinin ve uyguladıklarının bir bölümünü burada görebilirsiniz. Köy Enstitüleri, Halk Evleri, sanayi ile ilgili, kültürel yatırımlarla ilgili ve tiyatroyla ilgili belki biz çok az kısmını yapabiliyoruz ama devlet olarak onun yapmak istediklerinin yarısını yapabilsek Türkiye bugün çağ atlar. Dünyanın örnek aldığı insanı biz de örnek alma, yapmak istediklerine, bize emanet ettiklerine sahip çıkarak onları geleceğe taşıma sorumluluğunda olmalıyız. Bazı yönlerini benimsemeyebilirsiniz ama eğer biz bugün gerçekten Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde, son günler haricinde, bu kadar ayrışmaya rağmen bugüne kadar huzurlu, mutlu, barış içinde; siyaseten, mezhep olarak bu kadar uğraşmalarına rağmen hâlâ bir bütün halinde devam edebiliyorsak bu Mustafa Kemal'in eseridir ve bunu iyi içselleştirmemiz gerekiyor" diye kaydetti.

"Bursa'da belediye başkanları olarak projeler için bir araya geliyor musunuz?" sorusuna da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Kentle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı'nın organizasyonunda, ilçe belediye başkanları olarak bir araya gelerek herhangi bir tartışma yapılmadı. Her ilçe kendi bazında bir şeyler yapmaya çalışıyor. Benim anlayışımda bütüncül bir plan yapacaksınız ve bölüm bölüm uygulayacaksınız. Bugün ben büyükşehir belediye başkanı olsam her ilçe ile her ay toplantı yaparım ve 'Arkadaşlar ne yapalım?' diye sorarım. Bugün Karacabey'de ne yapılması gerekiyor? Mustafakemalpaşa'da ne yapılması gerekiyor? Bütün bunların ortaya çıkması lazım. Nilüfer kültür, sanat kenti mi olacak, o yönde planlar yaparım ya da 'Osmangazi, Yıldırım ne olmalı?' diye sormak lazım. Bunlar önemli şeyler. Bursa'nın bütünü açısından bakmak lazım fakat, biz bir araya gelemiyoruz ki. Yani getiren de yok. Farklı düşüncede olsanız dahi kentin geleceğini düşünüyorsanız bir araya gelmek, gelecek için sorumluluğunuz. Hepimiz belli bir süre görev yapıyoruz, önemli olan geride ne bıraktığımızdır. Bu Bursa'da eksik, Türkiye'nin tamamında da eksik. Bizim kamusal anlamdaki planlarımız yıllardır Büyükşehir Belediyesi'nde bekliyor. Farklı bir düşünceye sahip olmamız aslında onları o yönde farklı bir düşünceye götürmemesi lazım. Avrupa'da da farklı düşünceler var ama hepsi bir araya gelerek ortak bir karara imza atabiliyorlar. Bizim en büyük eksikliğimiz bu" cevabını verdi. Seminerin sonunda Sosyal Demokrasi Derneği Bursa Temsilcisi Hüseyin Taş, katkılarından dolayı Başkan Mustafa Bozbey'e teşekkür etti.  

SAĞLIK
Bakan Koca duyurdu! Randevu iptallerine yeni tedbir!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirlere ilişkin,...
SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez. Kimse sevinmesin, kimse...
BURSA
Evin çatısı alev alev yandı, dumandan 2 kişi etkilendi
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir evin çatısı alev alev yandı. Dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye k...
BURSA
Bursa'da köye muhtar seçildi, mazbatayı alacağı gün hayatını kaybetti
Bursa'da 31 Mart yerel seçimlerinde 96 oy alarak seçilen mahalle muhtarı, mazbatasını alacağı gün...
DÜNYA
Rusya, Ukrayna'nın Çernihiv kentini vurdu: 11 ölü, 22 yaralı
Rusya ordusunun Ukrayna'nın Çernihiv kentinde gerçekleştirdiği füze saldırısı sonucu 11 kişi haya...
BURSA
'Koza Buluşmaları' başladı
Nilüfer Belediyesi'nin geçen ay hizmete açtığı Koza Kütüphane'de düzenlenen 'Koza Buluşmaları'nın...