Bakan Soylu'dan Bursa'da darbe açıklaması!

Bursa'da gençlerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adnan Menderes'in idam edilmesini örnek göstererek bir zamanlar Türkiye'de başbakan ve cumhurbaşkanlarının baskı altına alındığını söyledi.

SİYASET, 10 Mart 2017 Cuma, 14:50
Bakan Soylu'dan Bursa'da darbe açıklaması!

Bursa'ya bir dizi ziyarette bulunmak için gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkez Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi'nde üniversiteli gençlerle bir araya geldi. 1980 Anayasası'nın darbe anayasası olduğunu hatırlatan Soylu, 17 Eylül 1961 tarihinde asılarak idam edilen Başbakan Adnan Menderes'i örnek göstererek, bir zamanlar Türkiye'de başbakan ile cumhurbaşkanlarına ayar verilmeye çalışıldığını söyledi. Soylu, "Biz iki adım attık, iki adım daha atmak istedik. Biz ilerlemeye çalıştık ancak bizi ya darbeyle, ya ekonomik ya da siyasi krizlerle karşı karşıya getirdiler. Bunu yıllardan beri yaşıyoruz. Artık biz bunun bu ülkede tekrar etmesini istemiyoruz. Bizden sonra gelecek nesillerin de siyasi senaryolarla karşı karşıya kalmasını istemiyoruz. Başbakanların her an ipi cebinde gezmesini istemiyoruz. Başbakanların, cumhurbaşkanlarının bir gömleği idamlık bir gömleği bayramlık demesini istemiyoruz. Biz bu ülkede güçlü, özgür, hür, ayakları üzerinde duran, güçlü bir Türkiye, kuvvetli ve kudretli bir Türkiye olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Milletin dışında herhangi bir gücün Türkiye'yi terbiye edebilecek bir anlayışa bulaşmaması gerektiğini ifade eden Soylu, "Bugün karşı karşıya kalmış olduğumuz sistem tam anlamıyla budur. Kimse bizi terbiye etme haddini kendisinde bulamayacak. Ekonomik anlamda daha ileriye gideceğiz. Onun için kişi başı milli geliri 25 bin dolar yapmak istiyoruz. Daha iyi arabalarımız olsun, daha iyi evlerimiz olsun, har vurup harman savuralım diye değil, dünyadaki zulümlere, dünyadaki yoksulluklara, fukaralıklara, sessiz kalanlara karşı bunu istiyoruz" diye konuştu.

Buradaki programının ardından Mudanya Mutareke Meydanı'na geçen ve vatandaşlara hitap eden Soylu, "Bize itimat edin. Biz bugüne kadar size yanlış bir öneride bulunmadık. Allah'a sığınırız. Allah'tan korkarız. Ezanların hürmetine söylüyorum. 200 yıl sonra, 300 yıl sonra gelecek nesiller eğer 'Siz yanlış, eksik bir öneride bulundunuz' derlerse bizi lanetle anarlar. Oysa bize, 'Ellerine geçen fırsatı silahla, zorlukla, şiddetle değil, oyla, demokrasiyle Türkiye'yi geleceğe taşıdılar' diye dua etsinler istiyoruz" dedi.

GÜNDEM
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
DÜNYA
Wizz Air, insan dışkısından üretilen jet yakıtı için 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı
Macar havayolu şirketi Wizz Air, insan dışkısından üretilen sürdürülebilir jet yakıtı satın almak...
EKONOMİ
Tarım ve balıkçılık sektöründe üreticiye destek başvuruları başladı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrı İlanı içi...
BURSA
Bursalılar türkülerle coştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Nisan ayı solo ...
EKONOMİ
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası toplam rezervleri 5 Nisan ile biten haftada 3 milyar 745 milyon milyon dolar arttı.
BURSASPOR
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder: "Hata lüksümüz yok"
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, 25 Nisan Perşembe günü yapılacak olan Divan Kurulu T...