Athena'dan flaş cemaat açıklaması!

Nureddin Cerrahi Dergâhı'nın yanındaki evi aldığı haberlerini yalanlayan Gökhan Özoğuz, "Hiçbir cemaate bağlı değilim" diyerek tartışmalara noktayı koydu.

MAGAZİN, 25 Şubat 2016 Perşembe, 11:44
Athena'dan flaş cemaat açıklaması!
Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, önceki akşam Nişantaşı'nda görüntülendi. 'O Ses Türkiye' birincisi Emre Sertkaya'yla toplantı yaptıklarını belirten şarkıcı, ikinci defa baba olmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Özoğuz, "Eşim Melis'le ikiz bebek bekliyoruz. Birinin adı Ali olsun istiyorum. Çok güzel bir isim" dedi. "CEMAAT EVİ DEĞİL, MUSİKİ OKULU" Nureddin Cerrahi Dergâhı'nın yanındaki evi aldığı haberleri basına yansıyan şarkıcı, "2007'de haftanın 3 - 4 günü Türk Tasavvuf Musiki Vakfı'na musiki çalmaya, öğrenmeye gidiyorduk. Orada yıkık tarihi evler vardı. Onlardan birini alıp restore ettirdik. Orası cemaatevi değil, musiki okulu. Hiçbir cemaate bağlı değilim" şeklinde konuştu.
 gokhan-ozoguz-noktayi-koydu-hicbir-cemaate-bagli-8193106_x_5402_300
Daha önce basında çıkan haberlerde Gökhan Özoğuz'un Cerrahi Tarikatı'na mensup olduğu öne sürülmüştü. Cerrahi Tarikatı'nda bulunan ünlü isimlerden bir kaçı da şöyle;Ahmet Özhan, Mazhar Alanson, Cem Yılmaz, Ali Taran. İşte Athena'nın aldığı söylenen o ev; gokhan-ozoguz-noktayi-koydu-hicbir-cemaate-bagli-8193106_4662_m CERRAHİ TARİKATI'NIN BİLİNEN ÖZELLİKLERİ Cerrahiler Türkiye'deki 12 tarikattan birinin kolu. Cerrahi Cemaati'nin lideri, Şeyh Nurettin Cerrahi... Dünyada yaklaşık 30 bin, Türkiye'de 5 bin müridi bulunuyor. Cerrahilik, Halvetiye Tarikatı'nın en bilinen kolu. Günümüzde özellikle sanatçılar arasında etkin. Dergâhı Karagümrük'te bulunan tarikatın dünyada 30 bin üyesi bulunuyor. Cerrahi tarikatı, Osmanlı'nın son dönemlerinde özellikle de İstanbul'da üniversite gençliği üzerinde çok etkili olan bir tarikattır. Osmanlı'nın son dönemlerinde birtakım tarikatların karışımlarından yeni tarikatlar meydanagelmiştir. Bunlardan biri de Cerrahiler'dir. Cerrahi tarikatı birtakım hükümlerini Kadiri tarikatından, birtakım uygulamalarını da Rifai tarikatından almıştır. EN ESKİ DERGÂHLARDAN Cerrahiler'in Karagümrük'teki Canfeda Camii Sokağı'nda bulunan dergahı ise, Sultan III. Ahmed tarafından 1703 yılında Nureddin Cerrahi için yaptırıldı. Tekkede Tevhidhane, türbe, erkekler bölümü ve kadınlar bölümü bulunuyor. Türbe, özgün unsurlarını yitirmeden varlığını devam ettirebilen nadir dergahlardan biri olarak kabul ediliyor. Dergahta toplantılar öncesi halka yemek veriliyor. Toplantılara Japonya, İtalya, İngiltere veABD'deki müritler de zaman zaman katılıyor.
BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...