Asgari ücretle ilgili flaş açıklama!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, asgari ücretle ilgili olarak, "Net asgari ücrette reel olarak yüzde 111 artış yapmış bir iktidarız. Bu anlamda, asgari ücreti, az önce de söyledim, hiçbir zaman siyasi popülizm malzemesi yapmadık" dedi.

EKONOMİ, 17 Aralık 2017 Pazar, 09:02
Asgari ücretle ilgili flaş açıklama!

TBMM Genel Kurulu'nda 2018 Merkezi Yönetim bütçe ve 2016 kesin hesap Kanun tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizm sektörünün yeniden canlandığını söyleyerek, "2017 yılı ilk on ayında geçen yılın ilk on ayına göre yüzde 28'lik artışla turist sayısının 29.1 milyon seviyesinde, yıl sonu itibariyle 31.4 milyon seviyesine ulaşacaktır. Yıl sonu itibariyle turizm gelirimiz 26 milyar dolara ulaşacaktır. 2023 yılında 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir sonucuna ulaşmaktır. Turizmi 12 aya yayacağız, farklı ürünlerimizi ortaya koyarak bütün bölgelerimizi turizmin merkezi haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Atatürk Kültür Merkezi'ne ilişkin olarak Kurtulmuş, "İstanbul AKM gerçekten fevkalade güzel mühendislik projesiyle beraber halkımızın iftiharı olan bir uluslararası proje haline dönecek. Taksim Meydanı ile birlikte bütünleşerek 4 bin 835 kişinin katılabileceği büyük ve küçük salonlarıyla bir kültür havzası haline gelecek. 100 bin metrekare kapalı alanıyla da kültür vadisi olacak" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Rami Kışlası projesinin birinci etabının bitmiş olduğunu söyleyerek, "Rami Kışlası'nın birinci etabı bitmiş, ikinci etabı ihaleye çıkmış, üçüncü etabı için ihaleye çıkma hazırlıkları içindedir. Rami Kışlası tam bir kitap havzası haline dönüştürülecek, mücellethanesiyle, mürekkep üretim atölyeleriyle muazzam bir kitap vadisine dönüştürülecek" diye konuştu.

Kuleli Askeri Lisesi'ne ilişkin ise Kurtulmuş şu bilgileri verdi:

"Öndeki tarihi bina Milli Savunma Bakanlığı'nın devri gerçekleşmiş. Bizde hemen proje çalışmalarına başladık. Türkiye'de müze ile ilgili kim varsa hepsinin katılacağı bir çalıştayla Kuleli Askeri Lisesi'ni Anadolu topraklarında var olan bütün medeniyetlerin hepsinin eserlerinin sergilendiği bir büyük ulusal müze haline dönüştüreceğiz."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İş gücünün bir milyon 128 bin artarak 32 milyon 215 bin seviyesine ulaşmış durumda. İş gücüne katılım oranı da yüzde 53.6'a yükselmiş durumda. İstihdam oranlarınsa baktığımızda yüzde 47.9 seviyesine geldiğini görüyoruz. İşsizlik oranını geçen yılın aynı dönemine göre karşılaştırdığımızda 2016 Eylül ayında yüzde 11.3 olarak gerçekleşen işsizlik oranımız da düşüş eğilimini sürdürerek şu anda yüzde 10,6 olarak gerçekleşmiş bulunuyor. Yine, hane halkı iş gücü anketi sonuçlarımıza baktığımızda kadınların şu andaki yaşadığımız büyüme sürecine etkisinin yüksek oranda olması bizleri sevindirmiştir. Özellikle kadınların iş gücüne katılım oranı geçen yılın aynı dönemiyle oranladığımızda 1 puan artmış durumda şu anda. 10 milyon 470 bin kadının iş gücünde olduğunu görüyoruz. Yine, kadın istihdam oranımızda da 1,1 puanlık bir artış söz konusu. Yüzde 29,4 oranıyla yaklaşık 500 binlik bir kadın istihdam artışı gerçekleştirmiş durumdayız" ifadelerini kullandı.

Sarıeroğlu, AK Parti hükümetleri döneminde asgari ücretin hiçbir zaman popülizm malzemesi yapılmadığını kaydederek, "Çok yakın zamanda, bir iki gün içerisinde bütün detayları herkes, tüm kamuoyu öğrenmiş olacak. Şu anda 100 bin kişi kamuda işçi olarak çalışıyor. Biz ilk verdiğimiz rakamla 450 bin kişiyi amasız, fakatsız kadroya alacağız dedik. 4,5 katına kadar, mevcuttaki çalışanları, taşeron kardeşimizi kadroya alıyoruz. Belediyelerimizdeki 400 bin kardeşlerimizi, belediye iştiraklerini gayet de iyi şartlarda istihdamlarını sağlayacağız. Geçici mevsimlik işçilerimizin çalışma süreleri beş ay yirmi dokuz gündü, gelen talep doğrultusunda onu da dört ay kadar daha uzattık. 4/C'li çalışan kardeşlerimize de benim kamu görevlileri toplu sözleşme sürecinde sözüm vardı. Allah'a çok şükür onu da gerçekleştirdik ve 4/C'deki kardeşlerimizin de 4/B'ye geçişlerini sağlayacağız. Şu anda 900 bin emekçimiz yapacağımız çalışmaların kapsamında" şeklinde konuştu.

Asgari ücretle ilgili olarak ise Sarıeroğlu, "Net asgari ücrette reel olarak yüzde 111 artış yapmış bir iktidarız. Bu anlamda, asgari ücreti, az önce de söyledim, hiçbir zaman siyasi popülizm malzemesi yapmadık. Asgari ücret ülkemiz açısından önemli denge ücretidir. Az önce bakış açımızı söyledim. Teşvik sistemimizde bile asgari ücretten daha da yukarı çıksın diye ücretler, yeni bir dizayna gitmiş durumdayız. Asgari ücret üçlü yapıda, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen bir ücret. İşçilerimizle, işverenlerimizle hükümet olarak ikinci görüşmemizi yaptık. İnşallah, mutabakatla, tüm kesimler için faydalı olacak, her kesimin beklentisini karşılayacak bir ücreti de yine AK Parti iktidarı olarak biz belirleyeceğiz diye ifade etmem gerekiyor. Emekçilerimiz, işverenlerimiz, çiftçilerimiz, emeklilerimiz, inşallah yakın zamanda onlarla ilgili de güzel çalışmalarımız da olacak" değerlendirmesini yaptı.

GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...
BURSA
Nefes Dağyenice Doğada misafirlerini bekliyor!
İnsanların tabiat ile buluşabilmesi için eşsiz imkanlar ve harika manzaralar sunan Nefes Dağyenic...