Altın piyasasına güven geldi

Referandumda 'Evet'in çıkmasıyla beraber altın piyasanın biraz daha rahatladığını ifade eden Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, piyasaların önüne güvenle bakacağını söyledi.

EKONOMİ, 18 Nisan 2017 Salı, 10:51
Altın piyasasına güven geldi

  Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, referandum sonrası piyasalar ve altın fiyatları hakkında bilgi verdi. Çakmakcı, referandumda 'Evet'in çıkmasıyla kuyumcu esnaflarının önüne umutla baktığını dile getirdi.
Piyasaların rahatladığını vurgulayan Çakmakcı, "Bunun müjdesini verebiliriz. Ama düşüş veya yükseliş gibi şuana kadar bir durum yok. Önümüzdeki süreçte son durumu görebiliriz. Bir aylık süre içerisinde özellikle altın fiyatlarında yükseliş oldu. 2016'ın başında altının gramı 100 lirayken 2017'de 150 liraya çıktı. Bu da altının yüzde 50 pirim yapması demektir. Hakikaten çok pahalı. Bu bizim işlerimizde sıkıntıya sebep oldu. Altın alacaklar ve düğün yapacaklar anlamında talep düşüşlüğüne sebep oldu" dedi.
Referandumda Evet'in çıkmasıyla piyasaların önüne güvenle bakacağını aktaran Çakmakcı, "Bizler de kuyumcu esnafları olarak önümüze umutla bakıyoruz. Şuan ülke olarak iç piyasada herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Bu da bizi ilerleyen günlere biraz daha umut ve güvenle bakmamıza sebep oluyor" diye konuştu.
Altının her zaman yükselebileceğini belirten Çakmakcı, "Altın fiyatları yüksek, gidip altınımızı satalım düşüncesine sahip olanlar, geçmiş dönemde tecrübelerle hep zarar ettiler. Öyle bir hataya düşmesinler. İhtiyaçları varsa ihtiyaçları kadarını bozdursunlar. Altınlarını elinde muhafaza etsinler" şeklinde konuştu.

BURSA
Kontrolden çıkan traktör kaza yaptı: 2 yaralı
Bursa'nın Karacabey ilçesinde yokuş aşağı inerken kontrolden çıkan traktörün kaza yapması sonucu ...
EKONOMİ
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit tuttu.
BURSA
Bursa'da FETÖ'ye darbe! 4 kişi gözaltına alındı
Bursa'da FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 4 kişi güvenlik güçleri...
DÜNYA
Gazze'de can kaybı 34 bin 305'e yükseldi
İsrail'in 202 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 34 b...
BURSA
Bursa'da tartıştığı yeğenini silahla yaralayan dayı tutuklandı
Bursa'nın İnegöl ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana gelen silahlı kavgada dayı, yeğenini tab...
GÜNDEM
MSB: ''Son bir haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi''
Milli Savunma Bakanlığı, PKK terör örgütünün Irak tarafından 'yasaklı örgüt' ilan edilmesinin mem...