Alman Başkonsolos Büyükşehir'de

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'de görev süresini tamamlayan Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen'i ağırladı.

BURSA, 17 Temmuz 2018 Salı, 13:00
Alman Başkonsolos Büyükşehir'de

Dr. Georg Birgelen, Beyrut'a gitmeden evvel son ziyaretini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a yaptı. Almanya ve Türkiye arasında eskiye dayanan ilişkilerin olduğunu söyleyen Başkan Alinur Aktaş, Türkiye'de birçok insanın Almanya ile irtibatı bulunduğunu ifade etti. Bursa'nın sanayi ve ihracat şehri olmasının yanı sıra turizm ve tarım şehri kimliğinin de bulunduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, "Çok yönlü hususiyetlerimiz var. Bunların çoğunu doğru şekilde kullanamıyoruz. Bütün çalışmalarımız ve hamlelerimiz, bütün kurumlarla bunların daha doğru şekilde kullanılması adına. Her ne kadar ara ara geriliyor gibi olsak da Almanya bizim kadim dostumuzdur ve Almanya-Türkiye ilişkileri çok önemlidir. Türkiye'de olup, Almanya ile bağlantısı bulunmayan yoktur sanıyorum. Akrabası, komşusu oralarda çalışmıştır. Oralarla bağı vardır" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasında, Bursa'nın ilk 'kardeş şehrinin Almanya'nın Hessen eyaletinde bulunan Darmstadt şehri olduğunu da hatırlattı. 
Türkiye'deki son ziyaretini Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığını ifade eden Alman Başkonsolos Dr. Georg Birgelen ise "Burada kültürel ilişkiler kurmuş olmaktan dolayı mutluyum. Sıkıntılı dönemlerde yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye ve Almanya arasında büyük bir bağ var" diye konuştu. 
Kabulün ardından Başkan Alinur Aktaş, Başkonsolos Dr. Georg Birgelen'e 'BUSMEK kursiyerlerince dokunan ve Bursa'nın değerlerini içeren' ipek tablo ve eşine de çiniden el yapımı Yeşil Türbe maketi hediye etti. Dr. Birgelen de Başkan Aktaş'a Türkiye-Almanya arasındaki dostluğu temsil eden çanta takdim etti. 

BURSA
Osmangazi'de metruk bina yıkımları hız kazandı
Osmangazi Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve sosyal riskler oluşturan metru...
BURSA
Yetenekli ikizlerden ilk resim sergisi
Bursa'daki ikiz kardeşler resim yapmaya olan meraklarını okullarında açtıkları ilk kişisel sergil...
BURSA
Başkan Bozbey'in A Takımı şekilleniyor
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediye içerisindeki yönetim kademesinde yeni ...
BURSA
Minikler bayram coşkusunu Başkan Özdemir ile paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Nilüfer Belediyesi'ni ziyaret eden minikl...
GÜNDEM
Eski bakan evinde ölü bulundu
Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, evinde kızı tarafından ölü bulundu. Ekipler...
GÜNDEM
Polisin şefkat eli: İntihar girişiminde bulunan şahsı sarılarak ikna etti
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde ailevi sorunları olduğunu öne sürerek köprünün korkuluklarına çıkarak...