ALES'le ilgili yeni gelişme!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "'30 Eylül 2018 tarihli ALES sonuçlarının açıklanacağı güne kadar yapacakları başvurularında mevcut ALES puanlarının geçerli kabul edilmesine' karar verilmiştir" dedi.

EĞİTİM, 21 Haziran 2018 Perşembe, 13:14
ALES'le ilgili yeni gelişme!

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) geçerlilik süresini 3 yıldan 5 yıla çıkaran yönetmelik değişikliğinin yürütmesinin durdurulmasının ardından yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi için YÖK harekete geçerek bir çalışma yürüttü. YÖK'ün sorunun çözümüne yönelik başlatmış olduğu çalışma tamamladı. Bu çalışma neticesinde, "30 Eylül 2018 tarihli ALES sonuçlarının açıklanacağı güne kadar yapacakları başvurularında,mevcut ALES puanlarının geçerli kabul edilmesine" karar verildi. 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 27 Eylül 2017 yılı öncesi yapılan ALES puanlarının geçerlilik süresi 3 yıl iken ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikle sınavların geçerlilik süresinin 5 yıl olarak kabul edildiğini ve bu düzenlemeye yönelik açılan dava neticesinde Danıştay 8. Dairesinin almış olduğu kararla söz konusu maddenin yürütmesinin durdurulduğunu hatırlatarak, "Yürütmesi durdurulan yönetmeliğin 6. maddesi kapsamında lisansüstü eğitim sınavları ile öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına başvuran veya başvurmayı düşünen adayların en yakın ALES'e girerek süreci devam ettirmelerinin mümkün olmadığı görülmüştür. Bu kapsamda doğacak mağduriyetlerin önlenmesi için hemen harekete geçerek sorunun çözümüne yönelik bir çalışma yürüttük. Yapmış olduğumuz bu çalışma neticesinde '30 Eylül 2018 tarihli ALES sonuçlarının açıklanacağı güne kadar yapacakları başvurularında, mevcut ALES puanlarının geçerli kabul edilmesine' karar verilmiştir. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.  

BURSA
AK Parti ve CHP adayları iftarında bir araya geldi
Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı ...
GÜNDEM
Cübbeli Ahmet'ten olay sözler: 'Bu iki partiye oy vermek caiz değil'
Türkiye 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken, son günlerde İsmailağa Cemaat...
BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...
BURSA
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölg...
BURSA
Bursa'da arkadaşıyla konuşurken daldı, dükkana girdi
Bursa'da motosikletin üstünde arkadaşıyla konuşan vatandaş, elini gaz pedalında unutunca dükkana ...
EĞİTİM
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400'de y...