Ağlayan anneyi Bakan Kaya teselli etti

Üsküdar'da özel eğitim merkezinde bir programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, engelli öğrencilerin gösterisi esnasında duygulanarak ağlayan bir anneyi teselli etti.

SİYASET, 19 Mayıs 2017 Cuma, 15:04
Ağlayan anneyi Bakan Kaya teselli etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Üsküdar'da bulunan Sakine Kalyoncu Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin yıl sonu etkinliğine katıldı. Etkinliğe Bakan Kaya'nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Hollanda'da otizmle ilgili çalışmalara katılan otistik Birsen Başar ile okulun yapılmasını sağlayan aile adına Reyhan Kalyoncu ile engelli öğrenciler ile aileleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Hollanda'dan gelen otistik Birsen Başar, yaptığı çalışmaları anlattı.
Bakanlık olarak yapılan çalışmaları anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Birçok alanda devletimiz 2002 yılından bu yıllara çok önemli farkındalıklar oluşturdu. Çok önemli değişimler dönüşümler yaşadı. Dezavantajlı kesimlere yönelik onların ülkemizin bütün imkanlarından herkes gibi faydalanabilmesi için mücadeleler yaptık. Bakanlık olarak da tüm bu yapılanlardan sorumlu bir bakanlığız. Bu ve bu gibi merkezleri daha da yaygınlaştırarak en önemlisi erken teşhis yollarını açarak çocuklarımızın dezavantajlarından en az etkilenerek hayata atılmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
Ersoy'un konuşması sonrasında merkezde eğitim gören öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sergilendi.
Gösteriler esnasında öğrenciler tarafından açılan "sevgili annem anneler günün kutlu olsun" yazılı dövizler programa katılan anneleri duygulandırdı. Genç bir anne kendisini tutamayarak ağladı. Bakan Kaya, hemen arkasında oturan kadının ağladığını fark edince genç kadını teselli etti. Bir süre Bakan Kaya ile konuşan genç kadın gözyaşlarını sildi.
Programın sonunda Bakan Kaya, Sakine Kalyoncu Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin yaptığı eserlerden oluşan serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen Kaya daha sonra okuldan ayrıldı.

GÜNDEM
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
DÜNYA
Wizz Air, insan dışkısından üretilen jet yakıtı için 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı
Macar havayolu şirketi Wizz Air, insan dışkısından üretilen sürdürülebilir jet yakıtı satın almak...
EKONOMİ
Tarım ve balıkçılık sektöründe üreticiye destek başvuruları başladı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III. Dönemi 1. Başvuru Çağrı İlanı içi...
BURSA
Bursalılar türkülerle coştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Nisan ayı solo ...
EKONOMİ
Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı
Merkez Bankası toplam rezervleri 5 Nisan ile biten haftada 3 milyar 745 milyon milyon dolar arttı.
BURSASPOR
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder: "Hata lüksümüz yok"
Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder, 25 Nisan Perşembe günü yapılacak olan Divan Kurulu T...