ABD'de ön seçim...Clinton ve Trump'tan rahat zafer

ABD'de devam eden başkanlık yarışında Demokrat Parti'de Hillary Clinton, Cumhuriyetçilerin ön seçimlerinde ise Donald Trump rakiplerine alt etmeyi başardı.

GÜNDEM, 21 Şubat 2016 Pazar, 12:00
ABD'de ön seçim...Clinton ve Trump'tan rahat zafer
ABD'de devam eden başkanlık yarışında Demokratların Nevada'daki ön seçimlerindeHillary Clinton, Cumhuriyetçilerin GüneyCarolina'daki ön seçimlerinde ise Donald Trump rakiplerine üstünlük sağladı. CLİNTON YÜZDE 52 İLE BİRİNCİ OLDU ABD'de 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine giden yolda bugün Demokratlar Nevada eyaletinde, Cumhuriyetçiler ise Güney Carolina eyaletinde ön seçimlerini yaptı. Demokrat Parti'nin aday adaylarından eski Dışişleri Bakanı Clinton, rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders'ı geçerek Nevada ön seçimlerini kazandı. Resmi sonuçlar açıklanmasa da Clinton'ın yüzde 52 oy alarak rakibine üstünlük sağladığı bildirildi. abd-de-on-secim-clinton-ve-trump-tan-rahat-8179843_x_5554_300
 Clinton, yaptığı açıklamada, çok önemli bir zafer kazandıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu vurgularken, Sanders ise kendisine önemli bir destek veren Nevadaseçmenine teşekkür ettiğini ifade etti.
TRUMP RAKİBİNİ GERİDE BIRAKTI Cumhuriyetçi Parti aday adayları arasındaki yarışta ise emlak milyarderi Trump, en yakın rakipleri Teksas Senatörü Ted Cruz ve Florida Senatörü Marco Rubio'yu geride bıraktı. Güney Carolina'da sandıkların henüz az bir bölümü açılmışken ABD medyasında yapılan tüm projeksiyonlarda Trump'ın yüzde 33'lük bir oy oranıyla ön seçimi kazandığı belirtildi. Her iki eyaletteki resmi seçim sonuçların açıklanması bekleniyor. SANDERS SÜRPRİZ YAPMIŞTI Son ön seçimlerde, 9 Şubat'ta New Hampshire eyaletinde Demokrat aday adaylarından Sanders yüzde 60, Cumhuriyetçi aday adaylarından Trump ise yüzde 35 oy alarak ön seçimi kazanmıştı. HEZİMET SONRASI BUSH BIRAKTI ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin aday adaylarından Jeb Bush, Güney Carolina ön seçimindeki hezimetinin ardından kampanyalarını durdurma kararı aldı. ABD'nin eski başkanlarından George H.W. Bush'un oğlu, Barack Obama'dan önceki Başkan George W. Bush'un da kardeşi olan Jeb Bush, Iowa ve New Hampshire ön seçimlerinde de başarısız sonuçlar almıştı.
BURSA
Bursa'da hatalı sollama yaparak kazaya sebep olan terlikli sürücü 1.5 promil alkollü çıktı
Bursa'da hatalı sollama yapan otomobil, başka bir araca çarptı. 1.5 promil alkollü çıkan sürücünü...
GÜNDEM
25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren kazasında karar çıktı
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının duruşmasında karar çıktı.
BURSA
Bursa'da çok sayıda polisin katılımıyla 'Huzur' operasyonu
Bursa'da çok sayıda polisin katıldığı, gece kulüpleri ve kafelerin yoğun olduğu bölgelerden biri ...
GÜNDEM
Kene vakalarında artış yaşanıyor!
Havaların ısınmasıyla Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış yaşanıyor. Birçok ilde ...
BURSA
Bursa'da suç örgütüne yapılan operasyonda 3 kişi tutuklandı
Bursa'da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.
EKONOMİ
Serbest piyasada döviz fiyatları
Dolar 32,5850 liradan, euro ise 34,8980 liradan güne başladı.