ABD'de 'e-posta' krizi

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın resmi yazışmalar için kişisel e-posta adresini kullandığı ortaya çıktı.

DÜNYA, 20 Kasım 2018 Salı, 14:12
ABD'de 'e-posta' krizi

ABD'de e-mail krizi yaşanıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın Beyaz Saray yazışmaları için kişisel hesabını kullandığı tespit edildi. Ivanka Trump'ın kişisel mail hesabı üzerinden yüzlerce gönderi yaptığı yetkililer tarafından doğrulanırken, Ivanka'nın avukatı Trump'ın kızının kurallar hakkında bilgilendirilmeden önce kişisel mail hesabını kullandığını savundu. Ivanka Trump'ın kişisel mail adresini bilgilendirildikten sonra kullanmadığını kaydeden yetkililer, Ivanka Trump'ın maillerinin gizli bilgiler içermediğini ve hukuk dışı bir durumun bulunmadığını ifade etti.
Öte yandan American Oversight adlı gruptan Austin Evers, "Trump ailesi hukuk kurallarını ihlal ediyor" diyerek, Ivanka Trump'ın geçen sene kullandığı mail hesabının incelenmesi talebinde bulundu. Evers, çok ciddi sorunlar olduğunun altını çizerek kongrenin bu durumu derhal araştırması gerektiğini söyledi.

DONALD TRUMP, HILLARY CLINTON'U ELEŞTİRMİŞTİ 

Hillary Clinton ABD Dışişleri Bakanı olduğu dönemde resmi mailler için kişisel mail adresini kullandığı ortaya çıkmıştı. Clinton, yaptığı açıklamada bunun kolaylık sağladığını ifade etmişti. Bu olay üzerine Donald Trump 2016'daki başkanlık kampanyaları sürecinde Hillary Clinton'un özel mail adresi kullanmasını Watergate'ten daha büyük bir skandal olarak nitelendimişti. 

Trump, kampanya süresince bu durumu tekrar tekrar eleştirerek bunun Clinton'un ABD güvenliği için tehdit unsuru olan özel hesapları kullandığı için hapse attırılacağına dair vaatlerde bulunmuştu. 

Beyaz Saray yetkililerinin resmi yazışmalar için şahsi e-posta hesaplarını kullanmaları yasalara aykırı değil. Ancak yetkililerin yaptıkları iş yazışmalarını 20 gün içerisinde Federal Kayıtlar Yasası ve Başkanlık Kayıtları Yasası uyarınca yetkili birimlere bildirmeleri ve bu korumaya aldırmaları gerekiyor. Ancak, ABD'de gizli belgelerin ve bilgilerin şahsi e-posta hesapları üzerinde paylaşılmasını kısıtlayan yasal düzenlemeler de mevcut.  

BURSASPOR
Bursasporlu futbolcular pes etmiyor
Bursaspor'da Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıkları bugün yapılan antrenmanla devam etti. Yeşil-be...
GÜNDEM
Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler He...
EĞİTİM
1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi
Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla okulların 1 Nisan Pa...
BURSA
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Emekli maaşları yeniden masaya yatırılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'taki yerel seçim süreciyle ilgili Bursa'da düzenlenen mitingde önem...
GÜNDEM
Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medyada fenomeni Kıvanç ve eşi...
BURSA
Başkan Aktaş, "Ana Kucakları sayısını 100'e çıkartacağız"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine yakın ç...