48 bin lira elektrik faturası! Yardım bekliyor...

Batman'da eşini kaybeden iki çocuk annesi Sühbet Tekin, 2002'den bu yana biriken 48 bin TL'lik elektrik faturasını ödeyebilmek için yardım bekliyor.

GÜNDEM, 10 Nisan 2018 Salı, 11:59
48 bin lira elektrik faturası! Yardım bekliyor...

Batman merkez Petrol Mahallesi'nde eşini kaybettikten sonra iki çocuğuyla birlikte hayat mücadelesi vermeye başlayan Sühbet Tekin, 16 yıldır elektrik faturalarını ödeyemedi.

DEDAŞ'ın biriken faturaları nedeniyle birçok kez kestiği elektriği bir yolunu bulup tekrar bağlatan ve daha önce borcunu yapılandırıp bir süre elektriği kullanmaya devam eden Tekin, 48 bin TL'lik faturalarını ödeyebilmek için yardım istedi.

"Durumumuz iyi değil"

Eşi vefat ettikten sonra ortada kaldıklarını belirten Tekin, yıllarca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) aldığı dul aylığı ile geçinip, dağıtılan sıcak yemek ile karınlarını doyurduklarını ifade etti. Aylığının da kızının sigortalı bir işte başlamasından dolayı kesildiğini dile getiren Tekin, "Durumum iyi değil ve çok fakiriz. Kimsemiz yok ve iki yetimim var. Bu borcun üzerimizden kaldırılmasını istiyorum" dedi.

"Evlerinde çatlaklar var"

Tekin ailesinin zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini anlatan komşuları Kasım Yıldız ise "25 yıllık komşuyuz. Gerçekten de durumları yok. İki çocuğu var ve çocuklarına bakamıyor. Dul maaşı vardı onu da kestiler. Devletten yardım bekliyoruz, durumları çok kötü. Evinde de çatlaklar var. Yazın akrepler evin içinde dolaşıyor" diye konuştu. Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri ise "Bahse konu abonemizin toplam 48 bin TL borcu bulunuyor. 2002 yılından beri fatura ödemesi yapılmamış. 2009 yılında yapılandırma yapılarak mevcut borç taksitlendirilmiş. Ancak 1-2 ödeme yapıldıktan sonra yeniden borç aksatılmış. Bu borcun 38 bin TL'lik kısmı Dicle EDAŞ'a, 10 bin TL'lik kısmı da Dicle EPSAŞ'a ait. Ayrıca enerji bizde kesik görünüyor. Ancak abone kendi imkanları ile bağlantı yapmış. Bize başvuru yapılması durumunda kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız" ifadelerinde bulundu.

BURSA
Başkan Aktaş: "Biz gençlerimize güveniyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gençlerin ...
BURSA
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
DOSAB ve DOSABSİAD tarafından bu yıl da gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeği programında bölg...
BURSA
Bursa'da arkadaşıyla konuşurken daldı, dükkana girdi
Bursa'da motosikletin üstünde arkadaşıyla konuşan vatandaş, elini gaz pedalında unutunca dükkana ...
EĞİTİM
YÖK'ten denklik için yeni düzenleme
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400'de y...
BURSA
Alinur Aktaş'tan Mustafa Bozbey'e mal varlığını açıkla çağrısı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal var...
BURSA
Bursa'da yaşayan 19 yaşındaki İsmail 3 gündür kayıp!
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 19 yaşındaki İsmail Tamer isimli gençten 3 gündür haber alınamıyor....