11 ilde askerlere FETÖ operasyonu!

Kars merkezli 11 ilde FETÖ'nün askeri yapılanmasına eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda aralarında üst rütbelilerinde bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM, 21 Temmuz 2018 Cumartesi, 12:17
11 ilde askerlere FETÖ operasyonu!

FETÖ/PDY Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve askeri yapılanma içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanması için Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince ortak çalışma başlatıldı.

Yürütülen çalışmalarda, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten mahrem imamların örgüt içerisindeki TSK mensupları ile irtibat kurmak ve kendileri ile TSK personelinin deşifre edilmesini önlemek, örgütsel gizliliği korumak amacıyla kontörlü veya sabit hususi hatlar üzerinden irtibat kurdukları yönünde bilgiler elde edilmiş, yurt genelinde değişik illerde aynı yönde çalışmalar yapılarak bu şekilde irtibat kurulan FETÖ/PDY Örgüt mensuplarının tespitleri yapıldı.

Kars'ta da aynı yönde yapılan çalışma sonucunda; FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü ile irtibatı olduğu değerlendirilen ve açık kimlikleri tespit edilen TSK mensuplarına yönelik, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde TEM Şube Müdürlüğü'nce, Kars merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Bartın, Tunceli, Tekirdağ, Adana, Hatay, Balıkesir, Şanlıurfa, Mersin ve Amasya illeri olmak üzere toplam 11 ilde yapılan eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda, 2 Binbaşı, 2 Yüzbaşı, 6 Üsteğmen, 5 Astsubay olmak üzere toplam 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheler, Kars'a getirildi. Şüphelilerin Kars Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor. İşlemleri tamamlanan şüphelilerin önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

EĞİTİM
Prof. Dr. Mustafa Kara Bursa Öğretmen Akademilerinde konuştu
Milli Eğitim Bakanlığının vizyon projelerinden biri olan "Öğretmen Akademileri" Bursa'da faaliyet...
DÜNYA
Fransa'da terör örgütü PKK'yı finanse ettikleri gerekçesiyle 8 kişi gözaltına alındı
Fransa'nın 3 kentinde terör örgütü PKK'yı finanse ettikleri gerekçesiyle 8 kişi gözaltına alındı.
SPOR
Alperen Şengün, NBA'de en çok gelişim gösteren 3. oyuncu oldu
NBA'de yılın en çok gelişim gösteren oyuncusu (MIP), Philadelphia 76ers'ın ABD'li basketbolcusu T...
EKONOMİ
Motorine fiyat farkı bu akşam pompaya yansıyacak!
Motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirim gelecek.
BURSA
Bursa'da holding binasına silahlı saldırı!
Bursa'da bir holding binasına otomobille gelen saldırganlar gece yarısı kimsenin olmadığı saatte ...
EKONOMİ
Serbest piyasada döviz fiyatları
Dolar 32,5830 liradan, euro ise 34,8670 liradan güne başladı.