10 adımda sonbahar diyeti...

Sonbaharda diyet yaparken bazı konulara dikkat etmek gerekiyor. Sağlıksız bir şekilde verilen kilolar bu dönemde cilt kuruluğundan enfeksiyon riskine, unutkanlıktan depresyona varan sonuçlar doğurabiliyor. Sonbahar mevsiminde sağlıklı kilo vermek için bu tüyoları dikkate alın.

SAĞLIK, 07 Ekim 2017 Cumartesi, 12:45
10 adımda sonbahar diyeti...

1- Akşamları erken yemek yemeye çalışın

Akşam yemeklerini belirli bir saat diliminde yemek kilo kontrolünde önemli rol oynuyor. Akşamları en geç 7'ye kadar yemeğinizi yediğinizde hem sindirim güçlüğü yaşamaz hem de kilo alımının önüne geçebilirsiniz.

2- Sonbahar sebzeleri tüketin

Mevsimine göre sebze tüketmek hem sebzelerden aldığınız vitaminlerin sağlıklı olmasını sağlar hem de sebzelerin tadına varmanızı kolaylaştırır. Mantar, pazı, ıspanak ve pırasa gibi sebzelerle harika yemekler hazırlayabilirsiniz.

3- Bitki çayları için

Ihlamur, rezene, kuşburnu, yeşil çay, adaçayı ve beyaz çay sonbaharda hem içinizi ısıtır hem de antioksidan etkileri ile sizi serbest radikallere karşı korur. Yeşil çay yağ yakıcı etkisi ile kilo vermede etkilidir.

4- Sıvı tüketin

Sonbaharda ayran ve doğal maden suyu gibi içeceklere sofranızda yer açın. Bu tip içecekler alkali yapısı nedeniyle asidik etkiyi yok eder.

5- Her sabah sıcak su ve limon kürü uygulayın

Sabah kalkınca sıcak suya birkaç damla limon sıkarak içmek metabolik hızı artırır ve yağ yakmak için birebirdir. Bu yöntemi her sabah uygulayarak metabolizmanızı canlandırabilirsiniz.

6- Balık tüketimine önem verin

Protein ve omega 3 kaynağı olan balık, sonbahar mevsiminin gözde besinlerinden. Lüfer, palamut, barbunya ve çipura sonbahar mevsiminde tüketilebilecek balıklardan sadece birkaçı.

7- Ara öğünler için sağlıklı lezzetler hazırlayın

Labne peyniri ile hazırlanmış diyet kraker dilimleri, hindi füme ve domates ile lezzetlendirilmiş olan kepekli tost gibi seçenekler ara öğünlerde sizi zinde tutmasının yanında sağlıklı seçenekler olarak da öne çıkıyor.

8- Baharatlara yer açın

Kırmızıbiber, tarçın ve kekik gibi baharatları yemeklerinizde kullanarak bu baharatların yağ yakıcı özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Kırmızıbiber metabolizma hızını artırırken tarçın da iştahınızı azaltarak yağ yakımına yardımcı olur.

9- Süt ve yoğurdu bolca tüketin

Kalsiyum kaynağı olan süt ve yoğurt hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de yağ yakımı için metabolizmaya destek olur. Yoğurt özellikle bel bölgesindeki yağları yakmada etkili bir besin.

10- Su için

Yemeklerden 15 dakika önce su içmek mideyi şişirerek daha az yemek yemenizi sağlar. Günde en az 2,5 litre su içmeyi de ihmal etmeyin.

Kaynak: Hürriyet 

DÜNYA
İngiltere hükümetinin göçmenleri Ruanda'ya gönderme planına parlamentodan onay
İngiltere'de düzensiz göçmenlerin Ruanda'ya sınır dışı edilmesine yönelik hazırlanan yasa tasarıs...
BURSA
Yıldırım'da 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Bursa'nın Yıldırım ilçesind...
BURSA
Nilüfer'de 23 Nisan Bayramı coşkusu doyasıya yaşandı
Nilüfer Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, gurur ve coşku dol...
BURSA
Osmangazi, çocuklarla şenlendi
Osmangazi Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik...
BURSA
Bursa'da market alışverişine geldi, tartışmayı ayırırken hayatını kaybetti
Bursa'da dün akşam saatlerinde markette yaşanan cinayetin sebebi şoke etti. Yaşanan tartışmayı ay...
BURSA
Bursa'da görevli polis memuru kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
Bursa'da Güven Timleri Büro Amirliği'nde görev yapan polis memuru, geçirdiği kalp krizi sonrası h...